ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ του «Έλενα Ε. Βενιζέλου» ζητούν οι γιατροί του νοσοκομείου μέχρις ότου διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου νοσηλεύτριας από αλλεργικό σοκ και τα νέα κρούσματα που ακολούθησαν.

Στο νοσοκομείο, ένα από τα μεγάλα κρατικά μαιευτήρια, επικρατεί από χθες πανικός μετά την αποκάλυψη ότι τέσσερις νοσηλεύτριες (δύο το πρωί και άλλες δύο το απόγευμα) εμφάνισαν τα ίδια συμπτώματα που είχε εμφανίσει, πριν από περίπου μία εβδομάδα, η συνάδελφός τους η οποία τελικά πέθανε, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί ακόμα τα αίτια του θανάτου της. Οι τέσσερις νοσηλεύτριες εμφάνισαν μέσα σε λίγες ώρες συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης, δηλαδή έντονη δύσπνοια, λαρυγγόσπασμο και κάψιμο στον λαιμό. Άλλες δύο συνάδελφοί τους εμφάνισαν τα ίδια συμπτώματα, αλλά σε πιο ήπια μορφή και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Στη συνέχεια, άλλη μία νοσηλεύτρια και ένας άνδρας παρασκευαστής εμφάνισαν συμπτώματα αλλεργίας και κρίσης πανικού, αλλά με δική τους ευθύνη δεν μεταφέρθηκαν στο «Σωτηρία» και παραμένουν στο νοσοκομείο.

Επιθεωρητές

Το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΕΠΥ ήδη από την περασμένη εβδομάδα έστειλαν στο νοσοκομείο ειδικούς επιθεωρητές οι οποίοι διενέργησαν προκαταρκτική εξέταση για να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου της νοσηλεύτριας, αλλά ακόμη δεν έχει βγει το πόρισμα και παραμένει άγνωστη η αιτία θανάτου. Μετά και τα σημερινά κρούσματα στο νοσοκομείο έχουν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις, ενώ από το υπουργείο έχει σταλεί γιατρός εργασίας- περιβαλλοντολόγος, καθώς υπάρχει η υπόνοια ότι τα κρούσματα μπορεί να είναι συνέπεια του γνωστού ως «συνδρόμου του άρρωστου κτιρίου», δηλαδή ενός κτιρίου κάποια στοιχεία του οποίου προκαλούν ασθένειες ή και θάνατο.