ΜΑΚΕΛΕΙΟ θυμίζει η εικόνα στην αγορά.

Με τους επιτήδειους να μην κρατάνε ούτε τα προσχήματα, την κερδοσκοπία να θερίζει και την κυβέρνηση να τα ΄χει δώσει όλα στις δυνάμεις τού… ανταγωνισμού, που αλωνίζουν.

Κάπως έτσι, τράπεζες, σούπερ μάρκετ, πετρέλαια, μικρά και μεγάλα καρτέλ σε τρόφιμα και φάρμακα, έχουν κάνει κατάληψη στην τσέπη μας.

Οι αρμόδιοι απλώς κοιτάνε με ντρίμπλες επικοινωνίας να σπρώξουν τον καιρό για τις εκλογές που ψήνονται, ενώ στην αντιπολίτευση η αυτοδυναμία έρχεται και φεύγει.

Από το χάπι λοιπόν με την απόσυρση στα κλιματιστικά, φθάνουμε στο φιάσκο με τους ημιυπαίθριους που απλώς… τακτοποιούνται και τώρα μας υπόσχονται σκόντο στο ρεύμα, αλλά θα το πληρώσουμε με καπέλο λόγω μετρητή.

Ένα χρόνο τώρα, όμως, στην καρδιά της κρίσης, οι τιμές παραγωγού (σε αγροτικά προϊόντα) έχουν πάρει την κατρακύλα, αφού έχουν πέσει μέχρι και 40%. Στη λιανική όμως και στα ράφια, οι τιμές δεν είναι μόνον ότι στέκονται στο ύψος τους. Αντίθετα, τσιμπάνε κιόλας.

Και το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο χοντρό με υπόγειες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης (με αλλαγές στη συσκευασία, χωρίς ετικέτα και γάλα «παλαιάς κοπής»).

Μέσα στο κλίμα, το σύστημα επιστρέφει σε παραδοσιακές τακτικές ώστε πάλι «η φτήνια να τρώει τον παρά», με δήθεν σκόντο διαρκείας και προσφορές κράχτες. Έτσι, λανσάρονται πιστωτικές κάρτες-τεφτέρια, με χαμηλότερο επιτόκιο αλλά με υποχρεωτική εγγύηση τα σπίτια του κοσμάκη.

Δεν πάει πολύς καιρός από το Θατσερικό: «Η παραοικονομία είναι οικονομία».

Και η τελευταία επικαιρότητα στα «παράθυρά» μας το αναδεικνύει πλήρως.

Όπως τον βίο και την πολιτεία από κάποια πρόσωπα της αγοράς.

ΥΓ: Μέσα και έξω από τις φυλακές.