ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ότι η διαδικασία για την Ολυμπιακή έπεσε σε ξέρα.

Κάπως έτσι οι έξι κύκλοι βγαίνουν στο σφυρί.

Η ιστορία με τους αγρότες κάπου κάθεται τώρα και αυτό που μένει στον αέρα- εκτός από τα χημικά στον Πειραιάείναι μισό δισ. ευρώ, χωρίς όμως και πάλι να ξέρει κανείς ποιος παίρνει, τι και πότε.

Κάθεται και η σκόνη στον Ελαιώνα και αυτό που φαίνεται είναι να φυτρώνει το τριφύλλι, όπως όπως.

Την ίδια ώρα όμως μια τροπολογία, που έφθασε νύχτα στη Βουλή, προβλέπει εφημερίδες χωρίς συντάκτες στην περιφέρεια, εκεί όπου παίζεται το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη μέρα, χωρίς επιδοτήσεις, με χωράφια χωρίς αγρότες και… με σκέψεις σε κονσέρβα, που κατακλύζουν τα ράφια και τα παράθυρα και λένε αυτά που έχουν αποφασίσει οι άλλοι. Βέβαια, είναι μια διαδικασία που, αργά ή γρήγορα, ταξιδεύει από το χωράφι στο κέντρο και από το μποστάνι στο πιάτο μας, χωρίς να χρειάζεται δική μας την Ολυμπιακή.

Άλλωστε και η είδηση τώρα θεωρείται, παρά το πείσμα και τις αντιρρήσεις και του τελευταίου συντάκτη, απλώς εμπόρευμα.

Το λέει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, που δεν κάνει καμία διάκριση ανάμεσα στο παρθένο ελαιόλαδο και το γράσο για το τηγάνι. Όλα είναι ζήτημα τιμής που πέφτει, αλλά δεν βρίσκει πελάτες. Γιατί είναι ζήτημα χρημάτων που δεν υπάρχουν.

Η κυβέρνηση προτείνει κατανόηση και συναίνεση. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει για εκλογές τώρα.

Οι άλλες πτέρυγες στη Βουλή είναι απέναντι. Οι πολίτες όμως σκέφτονται πώς να προλάβουν τα χειρότερα. Για την οικονομία και τη ζωή τους.

ΥΓ: Με τις κάλπες να στήνονται.