Oι ερωτήσεις είναι εκεί και με περιμένουν κάθε μέρα, με το πρώτο κλικ στα εισερχόμενα. Μαζί τους έρχονται και οι ανάλογες απαντήσεις και λύσεις, που υπόσχονται να αλλάξουν άρδην την ερωτική μου ζωή έναντι μερικών δολαρίων. Υποθέτω, κρίνοντας από τον εαυτό μου, ότι οι περισσότερες γυναίκες σιχτιρίζουν και διαγράφουν τα ανάλογα μηνύματα. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους άνδρες.

Τουλάχιστον ένας που γνωρίζω, πριν από περίπου έναν χρόνο, συμπλήρωσε την ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας για μία πολλά υποσχόμενη αλοιφή.

Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά. Κάτι η πρεσβυωπία, κάτι η αυθυποβολή, όλα τα έβλεπε καλύτερα από πριν.

Έναν μήνα μετά, όμως, έζησε την κόλαση. Έκλεισε ραντεβού για εξέταση στο Νοσοκομείο Συγγρού. Πλήρωσε 60 ευρώ για τον γιατρό και άλλα τόσα για τις εξετάσεις που του υπέδειξε. Τα αποτελέσματα, για κακή του τύχη, ήταν φυσιολογικά. Ούτε μικρόβια, ούτε λοίμωξη, ούτε ιός αλλά ο πόνος, πόνος. Άρχισε τότε ο δεύτερος κύκλος αλοιφών και αμοιβών των γιατρών. Οι γιατροί μονίμως έκλειναν ραντεβού έναν με δύο μήνες, μετά. Όπως του εξήγησαν από το λογιστήριο, τα ραντεβού εντός μηνός ήταν χωρίς επιβάρυνση, αλλά- ως εκ θαύματος;- ποτέ δεν υπήρχαν ώρες για ραντεβού μέσα στον ίδιο μήνα. Η λύση ήρθε ανέλπιστα και πάλι από τον υπολογιστή του. Ομοιοπαθούντες και αναξιοπαθούντες, όλου του κόσμου, είχαν συστήσει μπλογκ ενημέρωσης και πρώτων βοηθειών για τυχόν παρενέργειες από τα θαυματουργά σκευάσματα που πωλούνται στο Διαδίκτυο. Ακολούθησε τις οδηγίες και βρήκε την υγειά του. Για εμάς τις γυναίκες δεν υπάρχουν ανάλογες οδηγίες. Κάτι ο υπερβάλλων ζήλος, κάτι η ανασφάλειά μας, όλο και υποκύπτουμε σε θαυματουργές κρέμες. Λιγότερα χρόνια, λιγότερα κιλά, λιγότερες ρυτίδες, λιγότερη κυτταρίτιδα και μικρότερη κοιλιά. Τολμώ να προτείνω να τις διαγράφουμε στο μέλλον με την ίδια απέχθεια.