Κηπουρός στο Δήμο Κηφισιάς διορίστηκε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης, με κοινή υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με την σκανδαλώδη κοινή απόφαση των υφυπουργών Εσωτερικών Αθανάσιου Νάκου και Πολιτισμού αρμόδιου για τα θέματα Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Αντώνης Νικοπολίδης τοποθετήθηκε πριν λίγες μέρες σε κενή οργανική θέση του Δήμου Κηφισιάς.

Αυτό αναφέρεται στο υπ’ αριθμό 1120 ΦΕΚ, με ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου 2008, όπου σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η κοινή απόφαση των δύο υφυπουργών εκδόθηκε στις 28 του περασμένου Νοεμβρίου και πως ο διεθνής τερματοφύλακας τοποθετείται στον Δ’ Βαθμό με 18ο μισθολογικό κλιμάκιο στον κλάδο των Δενδροκηπουρών του Δήμου Κηφισιάς.

Η απάντηση της ΓΓΑ

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η γενική γραμματεία αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εμφανίζει ως νόμιμο τον διορισμό. Συγκεκριμένα αναφέρει «ότιο διορισμός έγινε σύμφωνα με τον νόμο του ΠΑΣΟΚ 2725/99 άρθρο 34 παράγραφος 8, ο οποίος αναφέρει ότι αθλητές που σημειώνουν μια εξαιρετική αγωνιστική διάκριση επιτρέπεται να διορίζονται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων σε κενές θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα».

«Με βάση την αίτηση που έκανε ο αθλητής το 2005 και το γεγονός ότι κατέκτησε τη 1η θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ανδρών (EURO 2004), έγινε ο διορισμός του σε κενή οργανική θέση του Δήμου Κηφισιάς. Όλοι οι αθλητές που πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις του νόμου και έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις τον Απρίλιο του 2005, διορίζονται σήμερα σε κενές οργανικές θέσεις που υποδεικνύονται από το Υπουργείο Εσωτερικών», συνεχίζει η ανακοίνωση και στη συνέχεια υπενθυμίζει την τροποποίησητων σχετικών ρυθμίσεων που αποφάσισε η κυβέρνηση υπό την πίεση των κρουσμάτων ντόπινγκ σε Έλληνες αθλητές: «Με τον νόμο 3708/08 που ψήφισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το Σεπτέμβριο του 2008, καταργούνται αυτά τα προνόμια διορισμού και ισχύουν προνόμια διορισμού μόνο για αθλητές που κατακτούν την 1η έως και την 3η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και επιτρέπεται σε αυτούς να διορίζονται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων σε κενές θέσεις είτε της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των εποπτευόμενων από αυτήν φορέων είτε σε οργανισμούς, φορείς, γραφεία ή υπηρεσίες αθλητικού αντικειμένου των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α και Β βαθμού. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας».

Δήλωση Νικοπολίδη

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης, προέβη σε μια διευκρινιστική δήλωση αναφορικά με το θέμα του διορισμού του ως δενδροκηπουρός στον δήμο Κηφισιάς. Ο «ερυθρόλευκος» πορτιέρο αναφέρει στη δήλωσή του, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού ότι έκανε χρήση του δικαιώματός που του παρέχει το Κράτος και θα αποφασίσει ο ίδιος τι θα κάνει μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Αναλυτικά η δήλωση του Νικοπολίδη έχει ως εξής:

«Σχετικά με το θέμα που προέκυψε και αφορά το διορισμό μου στο Δημόσιο, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Το Κράτος δίνει αυτό το δικαίωμα, βάσει νόμου, σε αθλητές σημαντικών διακρίσεων (στη δική μου περίπτωση μετά την κατάκτηση του Euro 2004). Το 2005 έκανα χρήση του δικαιώματός μου, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου, και χθες δημοσιοποιήθηκε η είδηση του διορισμού μου. Το να σχολιάζει ο καθένας, με υποτιμητικό κατά τη γνώμη μου τρόπο, το γεγονός ότι έκανα χρήση ενός δικαιώματος που δίνει η Πολιτεία, χωρίς εγώ να έχω απαντήσει εάν θα κάνω αποδεκτό τον διορισμό, είναι τουλάχιστον άδικο. Με βάση το σχετικό νόμο, έχω δικαίωμα να απαντήσω, θετικά ή αρνητικά, μέσα σε διάστημα δύο μηνών και θα το κάνω όταν εγώ κρίνω, γνωστοποιώντας παράλληλα και τους λόγους της απόφασής μου αυτής».