Μια κυβέρνηση με δεμένα τα χέρια και υποχρεωμένη να ομολογήσει τις ευθύνες της (τις πολιτικές έστω) για το Βατοπέδι, πώς είναι δυνατόν να διαχειριστεί την οικονομική κρίση;

Το ερώτημα, βέβαια, δεν έχει απάντηση. Όχι μόνο γιατί ήρθε το κραχ από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, αλλά γιατί είχαμε ήδη τα χάλια μας σαν οικονομία με αυτή τη διακυβέρνηση.

Έτσι, το μόνο που φαίνεται να απασχολεί το οικονομικό επιτελείο είναι να γλιτώσει όπως όπως και από το χριστουγεννιάτικο κραχ που έρχεται.

Και ακολουθεί την ίδια συνταγή. Τα παραδίδει όλα στην αγορά, αλλά πέφτει και στα γόνατα μπροστά σε καρτέλ και σε άλλους μυστήριους και τους ζητάει:

– Ρίξτε μας τις τιμές, μπας και καταφέρουμε να σταθούμε… Και για να ταιριάξει το κοστούμι με τα παρακάλια της, η Φωλιά τής ακρίβειας επιστρατεύει τους δικούς της, που λένε: – Χριστούγεννα 2008, με πρόωρες εκπτώσεις στα μαγαζιά…

Μόνο που οι έμποροι στο σύνολό τους δεν πολυθέλουν κάτι τέτοιο. Η ιστορία τούς κόβει τα πόδια, αφού ό,τι είναι να κάνουν το περιμένουν τις γιορτές αλλά και μετά τις γιορτές με τα υπόλοιπα.

Φαίνεται όμως ότι όλο το παιχνίδι για την κυβέρνηση παίζεται με το δώρο των Χριστουγέννων, μήπως και αλλάξει το κλίμα στην αγορά.

Παρά τον μποναμά των 28 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες, στις τράπεζες έχουν βγει τα μαχαίρια:

– Κόβουν τα εορτοδάνεια.

– Δεν δέχονται συμφωνίες για άτοκες δόσεις.

– Ανεβάζουν τα επιτόκια ακόμη και για τη μεταφορά υπολοίπου στις κάρτες.

Έτσι, απομένει η μάχη στα ράφια…

ΥΓ: Και ό,τι άλλο μείνει.