Η απόλυση του Αμπτντέρ Ραμπτάνε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ήταν η αιτία για το τέλος της συνεργασίας του Έβαλντ Λίνεν με τον Πανιώνιο. Ο Γερμανός τεχνικός διαφώνησε με τη διοίκηση των «κυανέρυθρων» για την απόλυση του γαμπρού του (σύζυγος της κόρης του) που έγινε με αφορμή το επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής με τον Λάμπρο Χούτο (αντάλλαξαν γροθιές) και χθες συναντήθηκε με τους υπεύθυνους της ΠΑΕ και συμφώνησε να λύσει το συμβόλαιό του. Έτσι, ύστερα από δυόμισι χρόνια στη Νέα Σμύρνη, ο Έβαλντ Λίνεν θα ψάξει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα. Πιθανότερος αντικαταστάτης του Γερμανού προπονητή προβάλλει ο Τάκης Λεμονής που χθες βράδυ είχε συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Κώστα Τσακίρη, προκειμένου να συζητήσει μαζί του τις λεπτομέρειες για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος πλέκει το εγκώμιο του κ. Λίνεν για την προσφορά του στην ομάδα και καταλήγει ότι υπηρεσιακός προπονητής αναλαμβάνει ο κ. Γιώτης Σταματόπουλος.

Στο μεταξύ προχθές το βράδυ, εκτός της λύσης της συνεργασίας με τον Αμπντέρ Ραμντάνε η διοίκηση του Πανιωνίου αποφάσισε να τιμωρήσει και τον Λάμπρο Χούτο με υποβιβασμό του στην ομάδα των Νέων, μέχρι 31/12/2008. Βέβαια η συγκεκριμένη απόφαση είναι στον «αέρα», καθώς το πλέον πιθανό σενάριο είναι ότι ο νέος προπονητής του Πανιωνίου (Λεμονής;) θα ζητήσει να έχει τον 29χρονο επιθετικό στη διάθεσή του.

Στον αγωνιστικό τομέα, σοβαρό πλήγμα αποτελεί ο τραυματισμός του Αλβάρο Ρεκόμπα. Ο 32χρονος διεθνής Ουρουγουανός άσος ταλαιπωρείται από θλάση, η οποία θα τον κρατήσει εκτός γηπέδων για έναν μήνα.