Η Α.Ε. ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ σύντομα θα μπει στο Χρηματιστήριο. Στο ενημερωτικό σημείωμα που ήδη κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει ότι διαθέτει: Μεγάλη ρευστότητα, χάρη στις δωρεές της κυβέρνησης Καραμανλή από τη μια και στις απαλλαγές από φορολογίες για κινητά και ακίνητα από την άλλη.

Μεγάλη ακίνητη περιουσία, χάρη σε θαύματα, όπως αυτό της λίμνης Βιστωνίδας, όπου τα 280 στρέμματα που τους κληροδότησε ένας καλόγερος γέννησαν και πλήθυναν και έγιναν, θεία χάριτι, 27.000

στρέμματα. Μεγάλη στρατιά πρακτόρων που ολοένα ανακαλύπτει νέα σιγίλια, χρυσόβουλα και άλλα παραχωρητήρια ηλιθίων, αιμομικτών και σημαδεμένων αυτοκρατόρων και σουλτάνων. Μεγάλη στρατιά ειδικευμένων καλογήρων που στα υπερσύγχρονα εργαστήριά τους κατασκευάζουν όσα χρυσόβουλα και παραχωρητήρια τούς λείπουν. Επίσης, τη διοικεί ο καλύτερος μάνατζερ στον κόσμο στο Real Εstate. Ο μοναχός Εφραίμ είναι αυτός που κάνει τα θαύματα και ανακαλύπτει τα χρυσόβουλα. Αυτός έχει επίσης καλές σχέσεις με τη ρωσική κυβέρνηση: λέγεται ότι σύντομα θα επενδύσει στην ανεύρεση, άντληση, διύλιση και πώληση πετρελαίου και φυσικού αερίου. Έχει στενές σχέσεις με την αγγλική βασιλική οικογένεια:

λέγεται ότι πρόκειται να αναλάβει την τουριστική αξιοποίηση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, του Μπιγκ Μπεν και του Χάιντ Παρκ. Και φυσικά με την ελληνική κυβέρνηση, από την οποία παίρνει ό,τι θέλει:

βουνά, ποτάμια, λίμνες, νησιάόλη τη χώρα!

Είναι βέβαιο ότι η Θεία Πρόνοια θα ευνοήσει τις μετοχές της Α.Ε. Βατοπαιδίου και θα έχουν υψηλές αποδόσεις. Ο κ. Γ. Βουλγαράκης, που ενδιαφέρεται να κάνει επενδύσεις για τα παιδιά του, έχει μια μοναδική ευκαιρία. Υπάρχει μόνο ένα ρίσκο: αυτοί μπορεί να κερδίζουν δισεκατομμύρια και να παρουσιάζουν ζημιές ώστε να κρατάνε όλο το μπαγιόκο για λογαριασμό τους. Διότι ο ορθόδοξος χριστιανικός καπιταλισμός είναι πολύ πιο άγριος και σκληρός και πιο άπληστος από τον προτεσταντικό καπιταλισμό. Και ειδικά ο μοναστηριακός, που είναι και καθυστερημένος.