Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που στοίχησε τη ζωή σε μία γυναίκα 56 ετώνσημειώθηκε στις 6.26 σήμερα τοπρωί στο θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου, 445 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ΑΘήνας.

Η 56χρονη στην προσπάθεια της να εγκαταλείψει το σπίτι της μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, γλίστρησε κατεβαίνοντας τα σκαλιά και χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.Μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο σεισμός χαρακτηρίζεται ενδιάμεσου βάθους, 70 χιλιομέτρων και δεν αναμένεται μετασεισμική δραστηριότητα. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί της Ρόδου και στα γύρω νησιά προκαλώντας ανάλογη ανησυχία στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό από την νομαρχία Δωδεκανήσου και την αστυνομική διεύθυνση δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές εκτός από μικρή κατολίσθηση που σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Λάρδου-Πυλώνας, η οποία αντιμετωπίστηκε αμέσως από συνεργείο του δήμου Λίνδου και μιαμικρή καθίζηση, η οποίασημειώθηκε στο λιμάνι της Χάλκης.Προκλήθηκαν επίσης διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές του νησιού αλλά οι βλάβες αποκαταστάθηκαν άμεσα. Επίσης ρωγμές υπέστη ένα ξενοδοχείο στην πόλη της Ρόδου, το οποίο και εκκενώθηκε και σοβάδες έπεσαν στην αίθουσα του αεροδρομίου. Ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε ότι ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός και είχε διάρκεια, ενώ για πολύ μεγάλο σεισμό έκανε λόγο και ο δήμαρχος Ρόδου Κ. Χατζηευθυμίου.