ΥΠΟ ΑΚΡΑ μυστικότητα συνεχίζεται από την αστυνομία ο χειρισμός της υπόθεσης απαγωγής του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη.

Ο βιομήχανος βρισκόταν χθες για έβδομη μέρα στα χέρια των δραστών που αξιώνουν λύτρα 30 εκατομμυρίων ευρώ για την απελευθέρωσή του. Ως καταληκτική ημερομηνία για να δώσει τα χρήματα η οικογένειά του θεωρείται η Πέμπτη 19 Ιουνίου- επτά δηλαδή εργάσιμες μέρες από την απαγωγή του. Από την αστυνομία ανεπιβεβαίωτες παραμένουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες την περασμένη Παρασκευή οι απαγωγείς υπέδειξαν εκκλησία όπου άφησαν κασέτα στην οποία ακούγεται ο 49χρονος επιχειρηματίας να δηλώνει καλά στην υγεία του και να ζητάει να παραδοθούν τα λύτρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι απαγωγείς τηλεφώνησαν στην οικογένεια και υπέδειξαν το σημείο στο οποίο έχουν αφήσει την κασέτα.

Με τον τρόπο αυτό αποπροσανατολίζουν τις έρευνες στρέφοντας την αστυνομία σε διαφορετικές κατευθύνσεις, προκειμένου να μην εντοπιστούν.

Ο 49χρονος πρόεδρος του ΣΒΒΕ και ιδιοκτήτης της Αλουμύλ Γιώργος Μυλωνάς απήχθη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 9 Ιουνίου έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης.

Έκτοτε οι έρευνες βρίσκονται στο σκοτάδι, καθώς οι απαγωγείς αποφεύγουν τις συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν προχωρήσει ούτε σε διαπραγματεύσεις για την καταβολή των λύτρων. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ίδιοι οι δράστες φέρεται ότι μετέφεραν στην οικογένεια του θύματος πως δεν θα συνομιλήσουν πολλές φορές μέχρι την απελευθέρωση του 49χρονου βιομηχάνου.