ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ προς τους συγγενείς του άτυχου οδηγού λεωφορείου Παναγιώτη Πυξόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον κρατούμενο που βρέθηκε ελεύθερος και οπλισμένος εξ αιτίας τους, δεν είπαν χθες οι δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας Σίνδου, που δικάστηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι από τη στιγμή που καταδίωξαν τον 33χρονο τοξικομανή δεν είχαν ευθύνη για την τραγωδία στη διάρκεια της επιχείρησης- φιάσκο.

Οι αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 2 ετών και 4 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα εκείνος από τον οποίο κλάπηκε το όπλο και ο δεύτερος σε φυλάκιση 8 μηνών, με τριετή αναστολή.

Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, παρά την πρόταση της εισαγγελέως να μη μετατραπεί ούτε να ανασταλεί η ποινή εκείνου που με την εγκληματική του αμέλεια όπλισε τον δραπέτη.

«Όποιος συνάδελφος μού πει ότι κάθεται μαζί με τον κρατούμενο στο πίσω κάθισμα, λέει ψέματα», υποστήριξε εκείνος εκ των κατηγορουμένων αστυνομικών από τον οποίο ο 33χρονος άρπαξε το πιστόλι μέσα στο περιπολικό της Ασφάλειας.

Επικρίσεις

Και οι δύο προκάλεσαν τα επικριτικά σχόλια τόσο του προέδρου όσο και της εισαγγελέως. «Δεν είναι ταξί το περιπολικό να κάθονται στο πίσω κάθισμα σαν τους πλούσιους που προσλαμβάνουν οδηγούς», είπε ο πρόεδρος. «Έχετε εκθέσει όλη την Αστυνομία», είπε από την πλευρά της η εισαγγελέας.

Αναφορικά με την απώλεια του όπλου, ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι του το πήρε από το τσαντάκι που είχε δεμένο στη μέση του χωρίς να τον αντιληφθεί, ενώ διαφώνησαν ακόμη και για το ποιον είχε απειλήσει ο τοξικομανής με το όπλο. Και οι δύο είπαν ότι τους κόλλησε το πιστόλι στον κρόταφο.