Σαν τυφώνας πέρασε ο ΟΦΗ από τη Λιβαδειά και σκόρπισε την τοπική ομάδα με σκορ 3-0! Πριν από τον διασυρμό του Λεβαδειακού, η συνάντηση είχε χαρακτηριστεί ως «το ματς της χρονιάς», λόγω της κρισιμότητάς του. Έπειτα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ωστόσο, διαφάνηκε ότι θα γίνει η… προπόνηση της χρονιάς, αφού ο ΟΦΗ έκανε ό,τι ήθελε, έπαιζε όπως ήθελε, σκόραρε όταν ήθελε και- με λίγα λόγια- έκανε πλάκα!

Οι φίλαθλοι του Λεβαδειακού αποδοκίμασαν άγρια παίκτες και προπονητή της τοπικής ομάδας και αποθέωσαν τους Κρητικούς: «Κι άλλο, κι άλλο» φώναζε ο κόσμος στις εξέδρες, ενώ αποχωρούσε επιδεικτικά, αλλά οι Ηρακλειώτες, μετά το 3-0, αποδείχτηκαν καλόκαρδοι και πάτησαν φρένο…

Συμπερασματικά, από τη μία ο ΟΦΗ έπαιξε μοντέρνο, ουσιαστικό, αποτελεσματικό ποδόσφαιρο με ηγέτη τον Νουαφόρ και σκόρερ τους γνωστούς… υπόπτους (Σφακιανάκη, Πετρόπουλο). Και από την άλλη, η τοπική ομάδα εφάρμοσε τα… προϊστορικά συστήματα του Βασίλιεφ με «γιόμες», από τη μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη.

Σε προηγούμενα ματς το «σύστημα» αυτό πέτυχε. Χθες όμως, ο ΟΦΗ πήρε χαμπάρι εγκαίρως τον Βούλγαρο προπονητή και τον έστειλε άψαλτο…

●●●Ο χορός των γκολ άρχισε για τον ΟΦΗ στο 21΄ με τον Σφακιανάκη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στα καρέ και με σουτ βρήκε στόχο (1-0).

●●● Στο 27΄ χτύπησε ο… έτερος ύποπτος. Ο Γκέρμπερ έκανε σέντρα και ο Πετρόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-0). ●●● Στο 62΄ αποβλήθηκε ο Έμεραν με δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) και ένα λεπτό αργότερα (63΄) ο Σίμιτς με διαγώνιο σουτ σημείωσε το 3-0.

Παράσχος: «Πετύχαμε μια πανάξια νίκη. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα την έκταση του σκορ. Συγχαίρω τους παίκτες μου, διότι επέδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και ξεπέρασαν την ήττα από τον Ατρόμητο, στο Κύπελλο. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη, ούτε για εμάς ούτε για τη Λιβαδειά. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο». Βασίλιεφ: «Είχαμε συζητήσει πριν από το ματς για την κρισιμότητά του. Μπήκαμε στον αγώνα λες και είχαμε κερδίσει από τα αποδυτήρια! Έχω ευθύνη γι΄ αυτό που έγινε, αλλά δεν τελείωσε τίποτα. Με ρωτάτε εάν πρόκειται να παραιτηθώ. Δεν έχω συζητήσει τέτοιο ενδεχόμενο με τον πρόεδρο».