Πρωτοφανές μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε τη νύχτα στην Αθήνα οι οποίες είχαν ως στόχους τράπεζες και εκθέσεις πολυτελών, κυρίως, αυτοκινήτων.


Μέσα σε 15 λεπτά οι δράστες, ενεργώντας συντονισμένα, κατάφεραν ανενόχλητοι να χτυπήσουν πέντε τράπεζες και τρεις αντιπροσωπείες σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές σε καταστήματα τραπεζών και αντιπροσωπειών ενώ καταστράφηκε μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων.

ΕΔΡΑΣΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ

Οι εμπρηστές χτύπησαν οργανωμένα σ΄ όλη την Αθήνα(Χαλάνδρι, Ν. Ερυθραία, Αργυρούπολη, Δάφνη, Αιγάλεω, Ν. Φιλαδέλφεια κ.α)

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν λίγο πριν από τη 01.00 και οι δράστες χρησιμοποίησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς που αποτελούντο από γκαζάκια και μπιτόνια βενζίνης. Για την Πυροσβεστική ήταν μια νύχτα… τρέλας αφού τα περιστατικά ήταν διάσπαρτα και εκδηλώθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα.

Στο στόχαστρο των εμπρηστών βρέθηκε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Πόρσε στη διασταύρωση των οδών Σαρανταπόρου και Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι. Κάηκαν, τουλάχιστον, τρία αυτοκίνητα και προκλήθηκαν ζημιές στο κατάστημα. Δύο ακόμη εκθέσεις αυτοκινήτων δέχτηκαν επίθεση: στη λεωφόρο Κηφισίας και Μουσών στη Νέα Ερυθραία, όπου έγιναν παρανάλωμα τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα, και στην Αργυρούπολη στη διασταύρωση των οδών Αργυρουπόλεως και Χρυσοστόμου.

Το μπαράζ των εμπρησμών συνεχίστηκε σε υποκαταστήματα της Εurobank στο Αιγάλεω (Ιερά οδός), στη Δάφνη (Ηλιουπόλεως 53-open24) και τη Νέα Φιλαδέλφεια (Δεκελείας, στο ύψος του δημαρχείου). Τρεις ακόμη επιθέσεις σημειώθηκαν, σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς (Ηλιουπόλεως 45, Δάφνη), της Citibank (Θεοτόκη και Πατησίων) καθώς και σ΄ ένα όχημα της ΔΕΗ (Αγησιλάου 56, στο κέντρο της Αθήνας). Από τις έρευνες της Αστυνομίας δεν προέκυψε έως τις πρώτες πρωινές ώρες κάποιο αποτέλεσμα και παρά τις ολονύχτιες έρευνες κανείς από τους δράστες δεν είχε συλληφθεί.