Τον επιχειρηματικό όμιλο Βαρδινογιάννη φέρεται να επιλέγει ο ΟΤΕ για την πώληση της θυγατρικής εταιρείας ΙnfΟΤΕ, η οποία θεωρείται ένα από τα φιλέτα του οργανισμού καθώς δραστηριοποιείται σχεδόν μονοπωλιακά στον χώρο των τηλεφωνικών καταλόγων- πληροφοριών.
Oι δεσμευτικές προσφορές για την ΙnfΟΤΕ κατατέθηκαν

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΕLL

έκλεισε τη θυγατρική της στην Ελλάδα, καθώς δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί την ΙnfΟΤΕ

μόλις 26 Νοεμβρίου από συνολικά πέντε ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες εταιρειών με επικεφαλής τους ομίλους Λυμπέρη, Κυριακού, Ρέστη, Πλακόπιττα και Βαρδινογιάννη. Κατά το χθεσινό άνοιγμα των προσφορών ο όμιλος Βαρδινογιάννη (κοινοπραξία RΟΝ Capital) φέρεται να αποκτά προβάδισμα για την αγορά της ΙnfΟΤΕ, έναντι τιμήματος περίπου 300 εκατ. ευρώ. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα.

Έντονη διχογνωμία

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΤΕ υπήρξε έντονη διχογνωμία αν μαζί με την ΙnfΟΤΕ θα εκχωρηθεί στον αγοραστή της και το αποκλειστικό δικαίωμα έκδοσης του «Χρυσού Οδηγού» για διάστημα πέντε χρόνων.

Η διοίκηση του ΟΤΕ έβγαλε την ΙnfΟΤΕ στο σφυρί με συνοπτικές διαδικασίες μετά το ναυάγιο της πώλησης του ΟΤΕ σε στρατηγικό επενδυτή προκειμένου να υπερκαλύψει τις φετινές οικονομικές απώλειες που θα έχει ο οργανισμός από τον ανταγωνισμό των εναλλακτικών παρόχων!