ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ σε ΕΘΕΛ και ΕΛ.ΤΑ. με τον νόμο Αλογοσκούφη για τις ΔΕΚΟ προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης. Στην ΕΘΕΛ θα προσληφθούν 250 τεχνικοί, ενώ στα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα προσληφθούν 850 υπάλληλοι στα ΕΛ.ΤΑ. και άλλοι 260 στις Ταχυμεταφορές.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Τσιόκας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρεί στις προσλήψεις στα ΕΛ.ΤΑ. – που είναι κερδοφόρα- με τη διαδικασία του νόμου για τις… ζημιογόνες ΔΕΚΟ, πράγμα που σημαίνει, όπως είπε, επτάμηνη περίοδο δοκιμασίας και «μεσαιωνικές» συνθήκες εργασίας για τους προσλαμβανόμενους, ενώ όπως είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου «υπάρχουν πολλές περιοχές στην Αττική όπως είναι η Λαυρεωτική όπου οι κάτοικοι αναγκάζονται να πάνε και να ψάξουν μόνοι τους την αλληλογραφία στα κέντρα διανομής».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης μίλησε για σύγχρονο δουλεμπόριο σε ό,τι αφορά το καθεστώς εργασίας των συμβασιούχων στα ΕΛ.ΤΑ. «Έχετε περίπου 1.000 παιδιά με μισθούς πείνας, χωρίς ασφάλιση, με τρίμηνες και τετράμηνες συμβάσεις και μόλις μαθαίνουν τη δουλειά τούς διώχνετε και παίρνετε άλλους», είπε. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Λεβέντη για τα ατυχήματα λόγω ανάφλεξης σε μπλε λεωφορεία, ο υπουργός Μεταφορών εκτός από τις προσλήψεις τεχνικών δεσμεύθηκε να δώσει στη δημοσιότητα το σχετικό πόρισμα που συντάσσει πενταμελής επιτροπή της ΕΘΕΛ και δύο ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων.