ΛΙΒΑΔΕΙΑ.

Ο Αργεντινός σέντερ φορ του Λεβαδειακού, Μοντόγια, με δύο δικά του γκολ έδωσε άλλους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Γκεόργκι Βασίλιεφ και ταυτόχρονα υποχρέωσε τον Άρη στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Έχοντας πατημένο το γκάζι από τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη του επί του ΟΦΗ με 2-1 πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, επέστρεψε προχθές στο γήπεδό του ο Λεβαδειακός και πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία του με αντίπαλο τον χωρίς ήττα, μέχρι το συγκεκριμένο ματς, Άρη του Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο και με άριστους διεμβολιστές τους Σίσιτς και Ντιμπαλά, και εκτελεστή τον Μοντόγια πέτυχαν δύο τέρματα και ουσιαστικά εδραίωσαν τη νίκη τους. Σε αυτό το διάστημα, ο Λεβαδειακός κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεψε στον Άρη να κάνει όνειρα για κάτι καλύτερο.

Όχι μόνο πέτυχε τα δύο γκολ, αλλά δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες, υποχρεώνοντας τους Θεσσαλονικείς σε παθητικό ρόλο.

Ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ στο 29΄, όταν ο Ντιμπαλά πλαγιοκόπησε την άμυνα του Άρη από αριστερά, έκανε τη σέντρα και ο επερχόμενος Μοντόγια με σουτ πάνω στην κίνηση πέτυχε το 1-0.

Λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου, ο Άρης που αγωνίστηκε χωρίς τον Χαλκιά και τον Ρονάλντο στην άμυνα δέχθηκε το χτύπημα που τον έθεσε νοκ άουτ. Στο 43΄ ο Σίσιτς αυτή τη φορά ξέφυγε από τον Νέτο (ίσως έκανε και φάουλ ο παίκτης του Λεβαδειακού), έβγαλε τη σέντρα, η άμυνα του Άρη απέτυχε να απομακρύνει την μπάλα και ο πανταχού παρών Μοντόγια με δυνατό σουτ πέτυχε το 2-0.

ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο Λεβαδειακός έδωσε χώρο στον Άρη και κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Καρακώστα δεν άφησε τα περιθώρια αντίδρασης στους παίκτες του Μπάγιεβιτς. Μία ευκαιρία έκανε όλη κι όλη ο Άρης, αυτή με τον Ίβιτς στο 62΄, αλλά ο Καρακώστας απέκρουσε με το πόδι και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Δεν ήταν πάντως λίγες οι φορές που οι γηπεδούχοι με την ανοχή του διαιτητή Παμπορίδη επιστράτευσαν και το σκληρό παιχνίδι, προκειμένου να σταματήσουν τους αντιπάλους τους και τελικά κατάφεραν να πανηγυρίσουν άλλη μία νίκη που τους έδωσε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

*** «Μου δίνει χαρά η νίκη και ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο την πετύχαμε», δήλωσε μετά το ματς ο Γκεόργκι Βασίλιεφ και τόνισε ακόμη: «Ο Λεβαδειακός απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που ήρθε για να μας ενισχύσει. Μπήκαμε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και καταφέραμε να κερδίσουμε τον χώρο του κέντρου και να αποκτήσουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Εκμεταλλευτήκαμε τους κενούς χώρους και καταφέραμε να νικήσουμε μια σπουδαία ομάδα που αγωνίζεται και στην Ευρώπη».

*** Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς δήλωσε: «Οι απουσίες παίζουν ρόλο, αλλά δεν μπορώ να τις χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία, αφού πιστεύω σε όλους τους παίκτες μου. Αν και δημιουργήσαμε ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάποιο γκολ, αφού είχαμε πολλά νεύρα. Ο Λεβαδειακός βγήκε δύο φορές μπροστά και πέτυχε δύο γκολ. Η ομάδα μου έκανε μια κακή εμφάνιση».