ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μαζί με τον… παλιό του γνώριμο Άρη ισοβαθμεί και πάλι στην 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας ο Ατρόμητος, μετά την εντυπωσιακή νίκη που πέτυχε χθες εις βάρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη με 2-0. Η νίκη της ομάδας του Περιστερίου ήταν δικαιότατη. Όσον αφορά τον Απόλλωνα που βρισκόταν σε άσχημη θέση, με το μέλλον του στην κατηγορία να είναι… σκοτεινό, τώρα πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Η άσχημη εικόνα της Καλαμαριάς στο τερέν συνοδεύθηκε από το απογοητευτικό φόντο στις εξέδρες του Καυταντζογλείου Σταδίου, το οποίο έμοιαζε αχανές αφού στις εξέδρες του ήταν περίπου 600 φίλαθλοι. Και όταν σε ένα τόσο κρίσιμο για την Καλαμαριά ματς ο κόσμος γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη του, τότε η κατάσταση για την ομάδα γίνεται ακόμη δυσκολότερη.

Στον αγωνιστικό τομέα το παιχνίδι εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με τους φιλοξενουμένους να κερδίζουν τις εντυπώσεις και με δύο γκολ να παίρνουν τη σπουδαία νίκη. Καλοστημένος από τον Γκιγιέρμο Όγιος ο Ατρόμητος κυριάρχησε στο τερέν του Καυταντζογλείου και δεν άφησε στην Καλαμαριά το παραμικρό περιθώριο να αμφισβητήσει την υπεροχή του. Άριστη συνοχή μεταξύ των γραμμών, μικρές αποστάσεις, συνεχές μαρκάρισμα σε όλο το γήπεδο ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την αγωνιστική ταυτότητα των Περιστεριωτών.

Η πολύ καλή απόδοση της ομάδας του Όγιος είχε ως αποτέλεσμα η Καλαμαριά να μην μπορέσει να φανεί απειλητική. Οι γηπεδούχοι… ξύπνησαν μετά το 35΄ και ενώ ήταν ήδη πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά και πάλι ήταν φλύαροι στη μεσαία γραμμή και δεν μπόρεσαν να φθάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Μιχαηλίδη. Είναι χαρακτηριστικό πως στην επανάληψη οι παίκτες του Απόλλωνα είχαν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του 45λέπτου, όμως η μοναδική αξιόλογη στιγμή καταγράφεται υπέρ του Ατρομήτου με ένα καλό σουτ του Ρέγες το οποίο έδιωξε ο Κόβατς.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ, ΑΛΛΑ…

Ο Μάκης Κατσαβάκης με τον Σπυριδάκη αντί του Σαμουηλίδη στο 40΄ και τον Μπούσι αντί του Σαρακατσάνου στο ξεκίνημα της επανάληψης προσπάθησε να αλλάξει τη μορφή της ομάδας του και του παιχνιδιού, αλλά η κίνηση αυτή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Ο Κάστρο με προσπάθεια από κοντά στο 11΄ έκανε το 0-1 και ο Σίριο στο 33΄ πέτυχε το 0-2. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ αποχώρησε τραυματίας στο 19΄ παραχωρώντας τη θέση του στον Ρόβα. Ο τελευταίος αντίκρυσε τη 2η κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις του αγώνα και αποβλήθηκε.

●●● «Ήταν παιχνίδι με ένταση, το οποίο παλέψαμε πολύ. Το σκορ που πετύχαμε από το πρώτο μέρος ηρέμησε το παιχνίδι μας, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο βρεθήκαμε πάλι να έχουμε καλές ευκαιρίες για γκολ. Παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο και δουλέψαμε σωστά στην επίθεση. Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα. Η νίκη ήταν δίκαιη» επεσήμανε ο Γκιγιέρμο Όγιος.

●●● «Χάσαμε οριακό παιχνίδι. Έτσι πετάξαμε το διπλό της Βέροιας. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε τον Λεβαδειακό την Κυριακή, αλλιώς θα μπούμε σε περιπέτειες» τόνισε ο Μάκης Κατσαβάκης και πρόσθεσε: «Ο αντίπαλός μας ήταν πολύ τυχερός, πετυχαίνοντας δύο γκολ σχετικά νωρίς, κάτι που μας άγχωσε. Απαντήσαμε ρισκάροντας, αλλά δεν βάλαμε γκολ. Παράλληλα με το αβαντάζ των δύο γκολ ο Ατρόμητος ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο».