Χριστουγεννιάτικο μπόνους σε στελέχη της CosmΟΤΕ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο ίδιος, ετοιμάζεται να μοιράσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης!

Συγκεκριμένα η διοίκηση της CosmΟΤΕ, στην οποία επίσης ο κ. Βουρλούμης κατέχει τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, προωθεί πρόγραμμα διάθεσης 1.165.070 μετοχών της σε προνομιακή τιμή (Stock Οption Βonus) για τα στελέχη του ανώτατου μάνατζμεντ της εταιρείας.

Η διανομή των μετοχών της CosmΟΤΕ θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου, βάσει «κριτηρίων απόδοσης» για τα στελέχη που θα κάνουν χρήση του δικαιώματος αυτού.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος με βάση τη χρηματιστηριακή αξία της μετοχής ανέρχεται σε 30,64 εκατ. ευρώ! Ωστόσο, τα στελέχη της CosmΟΤΕ που θα κάνουν χρήση του δικαιώματος αγοράς αυτών των μετοχών, θα καταβάλουν αρκετά μικρότερο ποσό (η τιμή κτήσης των μετοχών θα ανακοινωθεί εντός των ημερών). Δεδομένου όμως ότι ήδη ο ΟΤΕ προχωρεί στην απορρόφηση της CosmΟΤΕ, τα στελέχη που θα μοιραστούν τις 1.165.070 μετοχές σε προνομιακή τιμή θα κληθούν σύντομα να τις ρευστοποιήσουν στην τιμή των 26,3 ευρώ, αποκομίζοντας άμεσα το κέρδος (διαφορά μεταξύ των τιμών αγοράς- πώλησης)!

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο πρόγραμμα διάθεσης μετοχών σε προνομιακή τιμή για περίπου 200 στελέχη του προωθεί και ο ΟΤΕ. Το κόστος του προγράμματος για τον ΟΤΕ, το οποίο έχει τριετή διάρκεια, θα ανέλθει σε περίπου 15 – 20 εκατ. ευρώ και θα επιμεριστεί στα τρία χρόνια της διάρκειάς του.

«Πρόκληση». Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στα προωθούμενα Stock Οption Βonus, τα οποία θεωρούν πρόκληση. Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι «οι διοικούντες τον ΟΤΕ προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα και της κοινής γνώμης και των εργαζομένων με τη χορήγηση μετοχών στα στελέχη του, που ήδη αμείβονται πλουσιοπάροχα…».