Γενικό «μπλακάουτ» στην εκπαίδευση ετοιμάζουν εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές την ερχόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.


Oι δάσκαλοι και οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης αποφάσισαν ήδη απεργία την ημέρα αυτή, ενώ οι πανεπιστημιακοί, οι φοιτητές και οι μαθητές θα συμμετάσχουν στο νέο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και θα προετοιμαστούν για κοινό συντονισμό στις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Η ΟΛΜΕ, που δίνει σήμερα το μεσημέρι και συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα στη Μέση Εκπαίδευση, μετά την προχθεσινή συνάντηση του προεδρείου της με τον υπουργό Παιδείας, αποφάσισε με συντριπτικό ποσοστό 82% των τοπικών ΕΛΜΕ υπέρ της απεργίας. Όπως τονίζει ο πρόεδρός της κ. Γρ. Καλομοίρης, ακόμα και σήμερα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας υπάρχουν περίπου 500 κενά εκπαιδευτικών,

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ

αφορούν οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα, ενώ καταγγέλλουν τη διαδικασία επιλογής στελεχών ως «προαποφασισμένη, κομματική και διάτρητη»

ενώ τα αιτήματα των καθηγητών αφορούν επίσης τα οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματά τους, την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και τους διορισμούς «ημετέρων» που επιχειρούνται τελευταία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, η απεργία της ερχόμενης Δευτέρας είναι προειδοποιητική και σκοπός της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι να συντονιστεί και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, αν η κυβέρνηση δεν επιλύσει τα προβλήματα στα σχολεία. Επίσης, η Διδασκαλική Ομοσπονδία θέτει οικονομικά ζητήματα, ενώ καταγγέλλει επίσης τη διαδικασία επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης ως «προαποφασισμένη, κομματική και διάτρητη, που προσβάλλει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα».

Οι πανεπιστημιακοί από την πλευρά τους, που ζητούν τη μη εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου και αύξηση των δαπανών για τα ΑΕΙ, ζήτησαν χθες (διά της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας ΠΟΣΔΕΠ) από πανεπιστημιακούς δασκάλους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που θα γίνουν στην Αθήνα, τη Θεσ/νίκη και τις άλλες πόλεις που διαθέ τουν πανεπιστήμια στις 26 Νοεμβρίου.

●Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία να κληθεί και ο υπουργός Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδης ζητούν με κοινή επιστολή τους 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές- μέλη της Επιτροπής θέλουν κατά τη συνεδρίαση να συζητηθεί το σύνολο των προβλημάτων της Παιδείας.