42.000

λίρες Αγγλίας, δηλαδή 60.400 ευρώ, κόστισε ένα Fiat 500 σε πλειοδότη δημοπρασίας στο Λονδίνο. Ο ευτυχής ιδιοκτήτης δεν πλήρωσε το καπέλο των περίπου 45.000 ευρώ απλά για να έχει την αποκλειστικότητα του ιταλικού μίνι, αφού δεν κυκλοφόρησε ακόμη στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και επειδή στο άσπρο αμάξωμα έχει ζωγραφίσει ένα πραγματικό έργο τέχνης ο διάσημος καλλιτέχνης Τρέισι Έμιν. 3,5

μέτρα βάθος είχε το ενυδρείο στο οποίο βούτηξαν δύο Βρετανοί παραπληγικοί, αν και δίπλα τους κολυμπούσαν τεράστιοι καρχαρίες. Οι Βρετανοί συμμετείχαν σε καμπάνια της Ford Αγγλίας που παρακινεί 500.000 πολίτες με ειδικές ανάγκες να πιάσουν το τιμόνι και να οδηγήσουν, ώστε να ξεφύγουν από την απομόνωση. Η Ford παρέχει ειδικά πακέτα εξοπλισμού και νοικιάζει σε χαμηλές τιμές μοντέλα με τις απαραίτητες μετατροπές. Σύνθημα της καμπάνιας ήταν: «Όποιος έχει κολυμπήσει δίπλα σε καρχαρίες, δεν φοβάται την οδήγηση»!

1.065

δέντρα μετακόμισαν κατά την κατασκευή του εργοστασίου της Ηyundai στο Νοσοβίτσε της Τσεχίας. Τα δέντρα μεταφέρθηκαν για περίπου έναν χρόνο σε άλλο σημείο, όπου θα τα περιποιούνται ειδικοί από την Κορέα και πρόκειται να τα μεταφυτεύσουν και πάλι στην αρχική τους θέση μετά την ολοκλήρωση του έργου. Μάλιστα η Ηyundai υποχρεώθηκε να αλλάξει τα σχέδια κάποιων κτιρίων του νέου συγκροτήματος, ώστε να μη χρειαστεί να κοπεί μια συστάδα δέντρων.

Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το Αuto ΝΕΑ ή να μας στείλουν πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες φωτογραφίες με θέμα το αυτοκίνητο μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική διεύθυνση: autonea@tanea.gr ή να στείλουν επιστολή στη διεύθυνση Μιχαλακοπούλου 80, Τ.Κ. 115 28 Αθήνα με την επισήμανση «Για Αuto ΝΕΑ»