Στην ανανέωση του Fiat Croma προχώρησε η ιταλική φίρμα με στόχο να τονώσει τη νωχελική του παρουσία στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών μοντέλων.
Tο στέισον βάγκον μοντέλο θα έχει και πάλι μεγάλους χώρους μιας και ο προσανατολισμός του είναι οι οικογενειάρχες με παιδιά. Διαφοροποιήσεις υπάρχουν στην εξωτερική του εμφάνιση, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από το σχεδιαστικό… δόγμα του προγενέστερου μοντέλου. Κοιτώντας το από εμπρός διακρίνονται τα νέα φωτιστικά σώματα, αλλά και η επιχρωμιωμένη γρίλια στη μάσκα. Οι προφυλακτήρες έχουν επανασχεδιαστεί, με σκοπό να δώσουν έναν πιο σπορ χαρακτήρα στο αυτοκίνητο, σε συνδυασμό πάντα με τα σπόιλερ και την πίσω αεροτομή. Από τα πρώτα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική φίρμα είναι το γεγονός ότι αύξησε τις διαστάσεις τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το εσωτερικό του να γίνει ακόμη πιο ευρύχωρο για μια πενταμελή οικογένεια ενώ ο χώρος αποσκευών αγγίζει σε όγκο τα 500 λίτρα, με δυνατότητα αύξησης στα 1.610 λίτρα, με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Στο υπόλοιπο σαλόνι του, η Fiat προτίμησε να ανανεώσει τον πίνακα οργάνων που έγινε και πιο εργονομικός, το τιμόνι του είναι επανασχεδιασμένο ενώ νέες είναι και οι ταπετσαρίες του σαλονιού με άφθονο δέρμα και ύφασμα αλκαντάρα ώστε να τονιστεί και ο πολυτελής χαρακτήρας του μοντέλου. Στον τομέα του εξοπλισμού ασφαλείας το ανανεωμένο Croma θα προσφέρεται με στάνταρ ΑΒS και ΕSΡ, ενώ συνοδεύεται από μια μεγάλη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού, ο οποίος περιλαμβάνει αισθητήρες βροχής και parking, σύστημα πλοήγησης, ηλεκτρονική ενημέρωση για την πίεση των ελαστικών, cruise control κ.α. Το Fiat Croma κατέκτησε 5 αστέρια στα τεστ πρόσκρουσης ΕuroΝCΑΡ, επίδοση που τοποθετεί το αυτοκίνητο στην κορυφή της ασφάλειας στην κατηγορία του. Η άνεση θα περιλαμβάνει όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες έως και DVD player για να περνούν ευχάριστα οι ώρες των μικρών παιδιών στα πίσω καθίσματα. Στον τομέα των κινητήρων θα υπάρχουν δυο κινητήρες βενζίνης, χωρητικότητας 1.8 και 2.2 λίτρων, με απόδοση 145 και 147 ίππων αντίστοιχα, αλλά και με τρεις κινητήρες πετρελαίου Μultijet, εκ των οποίων οι δύο θα έχουν χωρητικότητα 1.9 λίτρων και θα αποδίδουν 120 και 150 ίππους αντίστοιχα, ενώ ο τρίτος θα είναι 2.4 λίτρων, με απόδοση 220 ίππων. Σε κιβώτια ταχυτήτων το Croma προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων, ενώ στη μεγαλύτερη από τις δυο εκδόσεις θα υπάρχει και η επιλογή αυτόματου κιβωτίου.

TOP

Το μοτέρ βενζίνης 1.8 λίτρων (η προηγούμενη έκδοση προσφερόταν μόνο με μοτέρ 2.2 λτ) που θα προσεγγίσει περισσότερους Έλληνες