ΜΕ ΤΗΝ προσαγωγή τριών υπόπτων, αλλά και την ανακάλυψη κοκαΐνης, αρχαίων αντικειμένων και οπλισμού συνεχίστηκαν οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση των Ζωνιανών. Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εκδοθούν και τα πρώτα εντάλματα σύλληψης για κάποιους από τους υπόπτους της ενέδρας κατά των αστυνομικών στα Ζωνιανά, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων σε όπλα που έχουν βρεθεί.

Οι έρευνες χτες για πρώτη φορά επεκτάθηκαν σε περιοχή εκτός του Μυλοποτάμου, στον Δήμο Γαζίου, που είναι πρακτικά προάστιο του Ηρακλείου, σε σπίτια και πολυκατοικίες που ανήκουν σε κατοίκους των Ζωνιανών.

Στόχος της επιχείρησης ήταν η διερεύνηση της σχέσης ατόμων που συνδέονται με τους ήδη συλληφθέντες ή υπόπτους τόσο για την ενέδρα όσο και για υποθέσεις όπλων και ναρκωτικών. Όπως έγινε γνωστό, έγιναν προσαγωγές τριών υπόπτων στην αστυνομική διεύθυνση του Ρεθύμνου. Παράλληλα, σε σπηλιές και άλλες κρυψώνες στην ύπαιθρο κοντά στα Ζωνιανά βρέθηκαν χθες κυνηγετικά όπλα, ένα περίστροφο, ένας γεμιστήρας Καλάσνικοφ, 50 γραμμάρια κοκαΐνη, περίπου 26 κιλά χασίς, φυσίγγια και ζυγαριά ακριβείας, δύο πήλινα αρχαία αντικείμενα και μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα.

Χτύπησαν τον δήμαρχο

Πάντως, ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο δρουν τα κυκλώματα των χασισοκαλλιεργητών στην Κρήτη είναι και η περιπέτεια που είχε ζήσει πριν από δύο χρόνια ο δήμαρχος Τυλίσσου κ. Στ. Χαλκιαδάκης. Τυχαία διαπιστώθηκε ότι από το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής Δαμάστα, στα όρια του δήμου, οι χασισοκαλλιεργητές πότιζαν φυτεία με περίπου εκατό δενδρύλλια. Ο δήμαρχος έκοψε την παροχή και λίγες ημέρες αργότερα δέχτηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Ο ειδικός φρουρός

Επιπλοκές παρουσίασε η υγεία του τραυματία ειδικού φρουρού Ευστάθιου Λαζαρίδη, ο οποίος χθες το μεσημέρι υπεβλήθη σε νέα πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά σοβαρή, όπως διαπιστώθηκε από τη νέα αξονική τομογραφία εγκεφάλου στην οποία υπεβλήθη και όπου ανιχνεύθηκε ένα απόστημα στη «διαδρομή» του βλήματος. Ο Ευστάθιος Λαζαρίδης δίνει μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου εδώ και 13 μέρες, μετά τον τραυματισμό του κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Ζωνιανών.