ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ της Δικαιοσύνης μπαίνουν τουλάχιστον τρεις δικαστικοί που υπηρέτησαν για αρκετά χρόνια σε Ρέθυμνο και Χανιά και χειρίστηκαν πολλές υποθέσεις εμπόρων και καλλιεργητών ναρκωτικών.

Η εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, να επανεξεταστούν υποθέσεις από το 1995 και ύστερα με πρωταγωνιστές κατοίκους της περιοχής του Μυλοποτάμου, αποδίδει καρπούς. Οι δικογραφίες που θεωρούνται «ύποπτες» και στις οποίες έμποροι ή καλλιεργητές ναρκωτικών είτε αθωώθηκαν είτε έπεσαν στα μαλακά ξεπερνούν πλέον τις 50.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές μόνο ένας από τους τρεις δικαστές που πρόκειται να ελεγχθούν χειρίστηκε τις 40 από αυτές, με κοινό παρονομαστή τη μη επιβολή ποινών ακόμη και για ανθρώπους που διαπιστώθηκε ότι διατηρούσαν εκατοντάδες δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Εντύπωση έχει προκαλέσει στους νομικούς κύκλους του Ρεθύμνου και το γεγονός ότι ο αστυνομικός της ΕΙΔΑΣΥΔΕ που στις 9 Ιανουαρίου 2006 ενώπιον του νομάρχη Ρεθύμνου Γ. Παπαδάκη, ένδεκα δημάρχων του νομού, του εισαγγελέα Ρεθύμνου και άλλων πενήντα ανθρώπων κατήγγειλε την ωμή παρέμβαση πολιτικού του νομού, ο οποίος είχε ζητήσει από δύο αστυνομικούς να αλλάξουν τις καταθέσεις τους προκειμένου να αθωωθεί έμπορος ναρκωτικών, δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει. Παρ΄ ότι ο κ. Σανιδάς ύστερα από την αποκάλυψη του θέματος από «ΤΑ ΝΕΑ» ζήτησε να κληθεί ο αστυνομικός και να αποκαλύψει τα στοιχεία του πολιτικού, αυτό δεν έχει γίνει ακόμη!