ΧΙΛΙΑΔΕΣ άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στην πορεία για την 34η επέτειο του Πολυτεχνείου, παρά την καταρρακτώδη βροχή το απόγευμα του Σαββάτου. Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν ληφθεί δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, εξελίχθηκαν δύο από τις πιο ήσυχες πορείες των τελευταίων ετών. Η απόπειρα ομάδας νεαρών να προκαλέσουν επεισόδια στην Αθήνα, όταν πέταξαν μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Πολυτεχνείο, απέτυχε, αφού η βόμβα δεν ανεφλέγη. Και στην Πλατεία Μαβίλη, όμως, περίπου στο τέλος της πορείας νεαροί επιχείρησαν να προκαλέσουν επεισόδια με μέλη της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά η ισχυρή περιφρούρηση ματαίωσε τα σχέδιά τους.

Στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, ενώ σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια. Παράλληλα εκατοντάδες μέλη του ΚΚΕ έκαναν «επέμβαση» στη ΝΑΤΟϊκή βάση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Τα μέτρα για την περιφρούρηση του ασύλου από τους ίδιους τους φοιτητές στέφθηκαν με επιτυχία, αφού δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο.

Το μοναδικό επεισόδιο που προκλήθηκε ήταν από αντιεξουσιαστές, που αποσπάστηκαν από την πορεία των φοιτητών και πέρασαν μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές με πέτρες και ξύλα, και η Αστυνομία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων. Συνελήφθη ένας 43χρονος για επίθεση σε αστυνομικό που του έσπασε την ασπίδα και ο οποίος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, φθορές και διατάραξη οικιακής ειρήνης. Ακόμη, ομάδα αντιεξουσιαστών έσπασε τα τζάμια υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ.