Κακοί οι διαχειριστές


Η σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ αναμένεται με ενδιαφέρον μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Το θέμα είναι να βρεθεί η κοινή συνιστώσα προκειμένου το άθλημα να προχωρήσει μπροστά, διότι δυστυχώς με τα τελευταία γεγονότα μάλλον κάνει βήματα πίσω.

Οι αποφάσεις των ομάδων μελών της διοργανώτριας αρχής δείχνουν ουσιαστικά την αδυναμία να οργανώσουμε ένα ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα.

Το θέμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο σε Ελληνικό και Κυψέλη (Πανιώνιος και Πανελλήνιος δεν επέτρεψαν στους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ και του Αιγάλεω αντίστοιχα να μπουν στο γήπεδο) ήταν απλά συνέχεια της απόφασης που λήφθηκε πρόσφατα και απαγόρευε τη μετακίνηση οπαδών ακόμα και στον 5ο (και τελευταίο) τελικό των πλέι-οφ.

Ουσιαστικά έτσι οι ομάδες παραδέχονταν την ήττα τους, ότι δεν μπορούν να οργανώσουν παιχνίδια με γεμάτα γήπεδα με φίλους και των δύο ομάδων.

Την ίδια ώρα μία από τις πιο εμπορικές ομάδες του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός, παίζει κάθε Κυριακή γηπεδούχος μετά τις 21.00, ενώ την τελευταία Κυριακή με συνοπτικές διαδικασίες (λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα) η ώρα έναρξης μετατέθηκε ακόμα πιο αργά, για να εξυπηρετηθούν οι ειδησεογραφικές ανάγκες του τηλεοπτικού καναλιού που έχει τα δικαιώματα. Τα οικογενειακά εισιτήρια θα είναι σαφώς μειωμένα εφέτος στον Πειραιά, αφού αυτές οι συνθήκες αποτρέπουν την επίσκεψη της οικογένειας στο γήπεδο.

Την ίδια ώρα που οι Ισπανοί έχουν καθιερώσει τον μεσημεριανό αγώνα, εδώ το συζητάμε καθυστερημένα και με ελάχιστες πιθανότητες να ισχύσει. Δυστυχώς ένα ελκυστικό προϊόν όπως το μπάσκετ δεν διαχειρίζεται σωστά από τους αρμοδίους (και κυρίως τις ομάδες), με αποτέλεσμα να χάνει πολύτιμους πόντους.