Στη… φωλιά του Θοδωρή Παπαλουκά και του Νίκου Ζήση- δύο παικτών που αποτελούσαν διακαή πόθο των «ερυθρολεύκων»- βρίσκεται ο λαβωμένος Ολυμπιακός, ο οποίος θέλει να φύγει νικητής απόψε (19.15, Supersport 1) από τη Γιουνιβέρσαλ Σπορτ Χολ της Μόσχας κόντρα στη μεγάλη ΤΣΣΚΑ.

«Έπρεπε τελικά να είχα σπουδάσει ιατρική αλλά και ψυχολογία, καθώς είναι πολύ χρήσιμη στο επάγγελμά μας» έλεγε χαμογελώντας ο Πίνι Γκέρσον στο αεροδρόμιο λίγο πριν από την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Μόσχα. Ο Ισραηλινός γνωρίζει ότι θα πρέπει να φανεί δυνατός στο… σκάκι αν θέλει να νικήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον καλό φίλο του Ετόρε Μεσίνα.

«Κόντρα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα είναι δύσκολη η αποστολή σου, ακόμα και αν έχει πλήρες ρόστερ. Πόσω μάλλον για μας, που ήρθαμε εδώ χωρίς Ματσιγιάουσκας και Τσακαλίδη, ενώ ο Γουντς μόλις που ολοκλή ρωσε την τελευταία προπόνηση λόγω του προβλήματος τραυματισμού (αιμάτωμα) από το παιχνίδι κόντρα στους Ιταλούς» υπενθύμισε ο κόουτς του Ολυμπιακού, που δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. «Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Το μυστικό είναι να καταφέρουμε να μείνουμε στο παιχνίδι μέχρι τα τελευταία λεπτά» είπε ο «Πίνχας», ο οποίος ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει (ελλείψει και του «Μάτσας») πολύ περισσότερο τον Μπλάκνεϊ σε ρόλο οργανωτή. Στο τοπικό ντέρμπι πάντως δεν έπαιξαν για τους Ρώσους ο Σισκάουσκας και ο Άντερσεν, αφού ο Μεσίνα εφαρμόζει υποχρεωτικό ροτέισον (επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τους 5 από τους 7 ξένους), ενώ δύσκολη θεωρείται απόψε η συμμετοχή Σμόντις.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να ελέγξουν το τέμπο του παιχνιδιού και στη συνέχεια να χτυπήσουν με τους ψηλούς (Μπουρούση και Τζάκσον). Εκεί είναι μεγάλο το κενό του Τσακαλίδη, ιδιαίτερα στην άμυνα. «Είμαστε καλοί φίλοι έξω από το γήπεδο, αλλά μέσα σε αυτό θα γίνει μεγάλη μάχη. Καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη και θα διεκδικήσουμε τα ποσοστά που μας αναλογούν» τόνισε ο Γιάννης Μπουρούσης, που μαζί με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο θα ξανασμίξουν με την παλιοπαρέα της Εθνικής ομάδας (Παπαλουκάς και Ζήσης) έστω και για λίγες ώρες στη Μόσχα.