Ασφάλεια, άνεση, οικονομία και ικανοποιητικός χώρος φόρτωσης, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Αstra Van. Πρόκειται για ένα επαγγελματικό μοντέλο που «χτίστηκε» επάνω στην επιβατική έκδοση στέισον βάγκον, αλλά δεν διαθέτει πίσω πόρτες και παράθυρα.

Στα πλεονεκτήματα του Οpel Αstra Van περιλαμβάνονται το συνολικό μήκος των 4,29 μέτρων και η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης των 1600 λίτρων. Το πάτωμα του χώρου φόρτωσης έχει μήκος 1,70 μ. και το πλάτος του υπερβαίνει τα 1,50 m (1,12 μέτρα μεταξύ των θόλων των τροχών), ενώ είναι επίπεδο επιτρέποντας την εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση βαρέων και ογκωδών αντικειμένων. Ακόμη, η φόρτωση είναι εύκολη υπόθεση χάρη στη μικρή απόσταση- 575 mm- του άκρου του πατώματος από το έδαφος, το δε φορτίο ασφαλίζεται με έξι κρίκους δεσίματος. Πίσω από τα δύο εμπρός καθίσματα, ένα σταθερό μεταλλικό διαχωριστικό ή ένα προαιρετικό μεταλλικό πλέγμα χωρίζει τον χώρο φόρτωσης από την καμπίνα επιβατών. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο είναι 535 kg.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων με 103 ίππους (147 Νm ροπής) και turbo diesel 1,7λ. με 80 ίππους και 170 Νm ροπής ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ- ΤΙΜΗ Από 13.790 ευρώ με ΑΒS, δύο αερόσακους, air condition, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά παράθυρα, τιμόνι με ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση κ.ά.