Ο κόσμος αγάπησε την Αλίσια Κιζ από την πρώτη στιγμή. Μια εύθραυστη παρουσία, μια γλυκιά, μεγάλη φωνή και ένα κορίτσι της σόουλ μουσικής που δεν ετοιμαζόταν να κάνει καριέρα με «καυτές» πόζες. Έπαιζε πιάνο και τραγουδούσε για την αγάπη της. Σε όλους άρεσε η Αλίσια Κιζ, ο Μπομπ Ντίλαν μάλιστα την έβαλε σε ένα τραγούδι του- για κανένα λόγο συγκεκριμένα, απλά γιατί κοιτάζοντας κι ακούγοντάς την δεν είχε τίποτε επάνω της που να μην του άρεσε.

Και η Αλίσια δεν έχει απογοητεύσει ώς εδώ κανέναν.

Προς μεγάλη απογοήτευση των παπαράτσι, δεν «βγάζει» θέμα. Τη νοιάζει μόνο η μουσική της. Επιστρέφει μάλιστα με ένα καινούργιο άλμπουμ.

Το πρώτο τραγούδι από αυτό, το «Νo Οne», έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση. «Αυτό το τραγούδι έχει δύναμη, δείχνει πως κανείς, τίποτε δεν μπορεί να μπει ανάμεσα σε εσένα και αυτό που θέλεις πολύ», λέει η Αλίσια Κιζ, λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει ο νέος της δίσκος. Στο βιντεοκλίπ η Αλίσια βρίσκεται μέσα σε ένα κουτί και αυτό περνάει σε άλλο και σε άλλο. Αλλά η εικόνα δεν αποκαλύπτει καμιά κλειστοφοβική σχέση με τη μουσική.

«Η μουσική κάνει τα πάντα να γυρίζουν, αυτή ήταν η ιδέα μας. Πολλά από τα βίντεο που έχω κάνει αφηγούνται μια ιστορία, αλλά αυτή τη φορά δεν ήθελα το βίντεο να σου υποδείξει τι να σκεφτείς, ήθελα κυρίως να προκαλέσω συναισθήματα», λέει στον δημοσιογράφο του ΒΒC. «Είναι οι διαθέσεις μας και η μουσική, χαλάρωση, μοναξιά και γύρω ηχεία, κιθάρες, πλήκτρα, η βροχή, εγώ στο πιάνο μου».

Σε αυτή τη φάση- εξηγεί- προτίμησε να δουλέψει με καλλιτέχνες που δεν ήταν αναμενόμενες επιλογές. Όπως η Λίντα Πέρι των Four Νon Βlondes, που είναι σήμερα πετυχημένη παραγωγός.

«Ήθελα τη Λίντα γιατί είναι μια πολύ δυνατή προσωπικότητα και έχει πίσω της σπουδαίο ροκ παρελθόν. Και αποδείχτηκε ότι δούλεψε η χημεία. Η χημεία, φαίνεται, δουλεύει πολύ καλά με τους ανθρώπους που διαλέγει να έχει κοντά της η Αλίσια. «Είμαι σε μία σχέση αρκετό καιρό και αυτόν τον άνθρωπο τον αγαπώ πολύ και τον εκτιμώ πολύ, πρόκειται για μια πολύτιμη σχέση που κάποιοι ωστόσο δεν μπορούν να καταλάβουν ή ζηλεύουν, αλλά πρέπει εσύ ο ίδιος να κρατηθείς σε αυτή τη σχέση με όλη σου τη δύναμη και να την προστατέψεις».