Η (πρόσφατη) εβδομάδα ελληνικής μόδας στο Ζάππειο έφερε στον αφρό της δημοσιότητας Έλληνες δημιουργούς με ταλέντο. Η (αθλητική) μόδα που επιτάσσει την επίμονη χρησιμοποίηση άφθαρτων ταλέντων, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποια από αυτά θα ξεπεταχτούν!

Ο Θανάσης Παπάζογλου, σκόρερ δύο εντυπωσιακών γκολ στο ματς του Άρη απέναντι στους Σέρβους του Ερυθρού Αστέρα, αποτελεί το τελευταίο στοίχημα του Μπάγιεβιτς. Προ πολλών ετών, στην ΑΕΚ πάσχισε να καθιερώσει ως επιθετικούς κλάσης τους ΔημητριάδηΑλεξανδρή. Κάποτε, έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει τίτλους με αριστερό μπακ τον Καραγιάννη. Μετέτρεψε ένα ταλέντο όπως ήταν ο Κωστής σε φθασμένο κυνηγό. Και γαλούχησε ποδοσφαιρικά τον Μαυρογενίδη, τον Γιαννακόπουλο, τον Τζόρτζεβιτς, τον Οκά. Ο Ντούσκο αρέσκεται να δουλεύει με νέα παιδιά και η μαγιά υπάρχει στον Άρη. Ο Παπάζογλου θυμίζει τον Λαμπριάκο στα νιάτα του. Μακρυμάλλης και ψηλός, υπήρξε αναπληρωματικός στην Εθνική Νέων του Νίκου Νιόπλια. Με τον Μπάγιεβιτς, ο δυνατός φορ κερδίζει χρόνο συμμετοχής και τον χάνει (συνήθως) ο Χαβίτο. Όλες κι όλες τρεις φορές έπαιξε στο πρωτάθλημα και αυτές ως αλλαγή. Το moto των προπονητών λέει «σιγά σιγά μην κάψουμε τα παιδιά», αλλά να που τα ίδια ζητούν (απαιτούν) να αγωνιστούν. Ο Παπάζογλου έρχεται με φόρα και βάζει γκολ. Ο Νίνης δεν σκοπεύει να ξαναπαίξει με τους Νέους του ΠΑΟ. Ένα τεστ ήταν αυτό που δόθηκε μεσοβδόμαδα… Ο Δημούτσος ασφυκτιά στον πάγκο και «απειλεί» τον Καραγκούνη και τους λοιπούς. Για τον Παπασταθόπουλο, τα μεγάλα γραφεία ατζέντηδων της Ευρώπης πήραν τα καλύτερα ριπόρτ από τους εδώ συνεργάτες τους και μια φορά που ο Φερέρ επέλεξε να τον ξεκουράσει, ήρθε η ήττα από τον Ηρακλή. Τυχαίο ή όχι, είναι γεγονός! Ο Μήτρογλου αργά ή γρήγορα θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό – δεν μπορεί, η μπόρα και η θύελλα των νιάτων θα παρασύρει και τον Λεμονή. Στον ΟΦΗ, ο Μονιάκης προχωρά με βήμα σημειωτόν, γιατί ο Μάουρερ πιέζεται από την κακή βαθμολογική κατάσταση, στη Λάρισα οι Μπουκουβάλας – Λαμπρόπουλος διεκδικούν αναγνώριση και παρουσία, ενώ στον Εργοτέλη ο άγουρος Κουτσιανικούλης παίζει όλο και περισσότερο προς το τέλος των αγώνων.

Αυτή η γενιά των Νέων ίσως δεν ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες. Μπορεί τα αστεράκια άλλες φορές να ήταν πιο λαμπρά. Τώρα, όμως, υπάρχει το σωστό timing. Οι καιροί και ο κόσμος το απαιτούν. Να τους δοθεί χρόνος παρουσίας, στο όνομα τού (σωστού) rotation και των ευκαιριών που πρέπει να πάρουν. Βαρεθήκαμε πια τα τιμημένα γηρατειά! ΑΡΚΕΤΕΣ συσκέψεις γίνονται (και θα γίνονται;) στον Ρέντη. Σύμφωνοι, υπάρχουν οι καθιερωμένες συζητήσεις μεταξύ των αρμοδίων, αλλά επειδή και οι τραυματισμοί τείνουν να καθιερωθούν ως μόνιμο φαινόμενο, τα στελέχη λαμβάνουν τα μέτρα τους. Λοιπόν: οι πρώτες κουβέντες ανέδειξαν το συγκεκριμένο πρόβλημα ως τον νούμερο 1 αντίπαλο του Ολυμπιακού! Το ζήτημα σχετίζεται με το πώς θα πορευτεί η ομάδα το αμέσως προσεχές διάστημα και πώς θα προφυλαχθούν οι παίκτες που βρίσκονται στο «κόκκινο». Με μια πρόχειρη προσέγγιση του θέματος, βγήκε το συμπέρασμα ότι οι απανωτές θλάσεις προκλήθηκαν για διάφορους λόγους. Ο Άντζας αγωνιζόταν συνέχεια Τετάρτη και Κυριακή. Ο Σέζαρ, από τότε που μπήκε στο βασικό σχήμα, δεν ξαναβγήκε! Ο Λεντέσμα, ξεκουράστηκε στην Κρήτη, έκανε δύο προπονήσεις και όταν επέστρεψε με παραπάνω δυνάμεις έπαθε τη ζημιά. Άρα, το θέμα δεν είναι τόσο απλό και εκ πρώτης απαιτείται καλύτερη συντήρηση του έμψυχου δυναμικού.

ΣΤΗΝ ΑΕΚ ετοιμάζονται να προωθήσουν και άλλον πιτσιρικά μετά τον Ταχτσίδη. Μέσα στο προσεχές τρίμηνο θα υπάρξουν εξελίξεις και το ωραίο είναι το εξής: ο πατέρας του υποψήφιου ποδοσφαιριστή διέκρινε νωρίς το ταλέντο του γιου του και (λέγεται ότι) φρόντισε να συνάψει συμφωνία με ατζέντη. Ο εν λόγω μάνατζερ έχει σχέσεις με τον Ίλια Ίβιτς! Και αυτό συνέβη προτού αναλάβει ο Ίβιτς το πόστο του τεχνικού διευθυντή στον Ολυμπιακό. Ήταν η εποχή που φαινόταν ότι θα ανοίξει γραφείο μάνατζερ. Το αν υφίσταται η συνεργασία ακόμη και σήμερα, δεν έχει διευκρινιστεί.

Γκαλίνοβιτς ή Μάλαρτζ;


Το μεγάλο ερωτηματικό στην αυριανή «πράσινη» ενδεκάδα αφορά στη θέση του τερματοφύλακα: Γκαλίνοβιτς ή Μάλαρτζ; Ούτε οι μάντης… Κάλχας δεν θα γνώριζε. Κι αυτό, διότι ο Πεσέιρο εξελίσσεται σε εξαιρετικά απρόβλεπτο προπονητή. Προσέξτε: η σεζόν άρχισε με τον Μάλαρτζ και ο Πολωνός σε έξι ματς πρωταθλήματος δέχθηκε ένα γκολ και αυτό με πέναλτι. Και ξαφνικά, είχαμε rotation και στην ευαίσθητη θέση του γκολκίπερ. Ο Γκαλίνοβιτς επανήλθε και χτίζει μικρό σερί αγωνιζόμενος απέναντι σε Εθνικό Αστέρα, Λεβαδειακό και Κοπεγχάγη. Ας δεχθούμε ότι απέναντι στους Δανούς ο Πορτογάλος επέλεξε τον Κροάτη λόγω της ικανότητάς τους στο ψηλό παιχνίδι. Με την ΑΕΚ τι θα πράξει; Θα εμπιστευθεί ξανά τον Πολωνό ή θα συνεχίσει με τον Γκαλίνοβιτς;

Δεν… ξεχνά τις παλιές αγάπες


Η πορεία του Ντούσαν Μπάγιεβιτς στο ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο με… πυροτέχνημα δεν μοιάζει. Ο Ντούσκο συνήθως τίθεται αντιμέτωπος με παλαιότερες αγάπες του. Αυτή τη φορά με το 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα απέδειξε ότι γνωρίζει τον τρόπο να τις ξεπερνά!