Του χρόνου θα επιστρέψει στην ενεργό δράση ο Ζούλιο Σέζαρ, η Λάτσιο απάντησε αρνητικά στον Ολυμπιακό για να διαθέσει επιπλέον εισιτήρια στο παιχνίδι της Ρώμης (28 του μήνα), ενώ ο Τάκης Λεμονής είπε χθες στους παίκτες του «θέλουμε σαν τρελοί το πρωτάθλημα» και περιμένει τον πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη να ανάψει το πράσινο φως στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Σοκ λοιπόν στον Ολυμπιακό με τον τραυματισμό του Σέζαρ. Αποδείχτηκε πιο σοβαρός απ΄ ό,τι περίμενε το ιατρικό επιτελείο. Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός υποβλήθηκε χθες σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας επιβεβαίωσαν θλάση στον δικέφαλο όχι πρώτου ή δεύτερου βαθμού, αλλά τρίτου! Αυτό σημαίνει οτι Βραζιλιάνος στόπερ θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για διάστημα έξι έως οκτώ εβδομάδων. Δηλαδή, θα απουσιάσει από τους αγώνες του α΄ γύρου στο πρωτάθλημα και από τα δύο παιχνίδια των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με Λάτσιο και Βέρντερ.

Ο Λεμονής έχασε έναν πολύτιμο σέντερ μπακ, ωστόσο έχει έτοιμη λύση, που είναι ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ. Πάντως οι συνεχείς θλάσεις (επτά συνολικά) προβληματίζουν έντονα τους «ερυθρολεύκους». Τη φετινή σεζον έχουν τεθεί νοκ άουτ οι Τζόρτζεβιτς, Ραούλ Μπράβο, Ντομί, Άντζας, Λεντέσμα, Κωνσταντίνου και Σέζαρ.

Στα πρόθυρα μυϊκού τραυματισμού βρίσκεται ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς (σφίξιμο στον δικέφαλο) και ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός θα τον προφυλάξει εν όψει του αυριανού αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Τη θέση του θα καλύψει ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος φορ θα παίξει στην επίθεση δίπλα στον Λούα Λούα.

Ο Ραούλ Μπράβο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει τον αυριανό αγώνα. Ο Ισπανός αμυντικός έχει αιμάτωμα στη γάμπα και χθες ακολούθησε πρόγραμμα που περιελάμβανε θεραπεία και τρέξιμο.

ΛΕΜΟΝΗΣ

Θέλουμε σαν τρελοί να κατακτήσουμε και πάλι τον τίτλο. Το πρωτάθλημα κρίνεται από παιχνίδια όπως αυτό στην Τρίπολη

Ο κόουτς των πρωταθλητών έδωσε χθες σύνθημα νίκης στους παίκτες του και προσπάθησε να τους τονώσει το ηθικό: «Επιστρέφουμε στις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα. Το ξέρω ότι υπάρχουν δυσκολίες, ύστερα από μεγάλους ευρωπαϊκούς αγώνες, στο να προσαρμοστούμε γρήγορα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά παιχνίδια σαν αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης είναι που κρίνουν τον πρωταθλητή. Ύστερα από αυτό το ματς, κλείνουμε έναν κύκλο επτά αγώνων και γνωρίζουμε ότι θα έχουμε ένα ευεργετικό διάστημα στο οποίο θα μπορέσουμε να ξεκουραστούμε σωματικά και ψυχολογικά. Είμαστε όλοι στον Ολυμπιακό- διοίκηση, τεχνική ηγεσία και κόσμος- πολύ ευχαριστημένοι από τον τρόπο που προσπαθείτε για την ομάδα. Θέλουμε σαν τρελοί να να κατακτήσουμε και πάλι τον τίτλο. Το πρωτάθλημα κρίνεται από τέτοια παιχνίδια».

Οι Άντζας, Κοβάσεβιτς, Λεντέσμα, Σέζαρ και Νε έκαναν χθες θεραπεία, ενώ ο Ντομί συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθεί στο γήπεδο. Ο Γκαλέτι, για λόγους ξεκούρασης, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο, ενώ ο Πατσατζόγλου δεν έκανε προπόνηση, για προληπτικούς καθαρά λόγους, καθώς ένιωσε μια μικροαδιαθεσία.

Ο Λεμονής είχε χθες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντηση με τους συνεργάτες του.

●●● Οι Άντζας, Λεντέσμα, Σέζαρ και Μπούτινα θα παραβρεθούν σήμερα (19.00) στην εκδήλωση της Vodafone, που θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ζάππειο, για την παρουσίαση της νέας υπηρεσίας «Ίντερνετ στο κινητό». Εξάλλου μεθαύριο (12.00), ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς θα βρεθεί στο Red Store του Καραϊσκάκη για να υπογράψει αυτόγραφα στους θαυμαστές του.

Επαφές για ενιαία παρουσία των φιλάθλων


Νέα προσπάθεια έκανε ο Ολυμπιακός προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερα εισιτήρια για το παιχνίδι με τη Λάτσιο στο Ολύμπικο.

Χθες η διοίκηση του ιταλικού συλλόγου απάντησε αρνητικά στο σχετικό αίτημα των «ερυθρολεύκων» για να δώσουν επιπλέον εισιτήρια. Οι «λατσιάλι» γνωστοποίησαν ότι θα διαθέσουν αποκλειστικά το 5% της χωρητικότητας του γηπέδου, που είναι 4.000 εισιτήρια.

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της πειραϊκής ΠΑΕ Γιάννης Μόραλης επικοινώνησε με τους υπευθύνους της Λάτσιο και υποστήριξε ότι «οπαδοί του Ολυμπιακού θα προμηθευτούν εισιτήρια από τα εκδοτήρια του Ολύμπικο και θα καθήσουν σε άλλες θύρες του γηπέδου. Γι΄ αυτό είναι προτιμότερο ο Ολυμπιακός να προμηθευτεί περισσότερα εισιτήρια προκειμένου οι οπαδοί του να βρίσκονται ό λοι μαζί σε μία θύρα». ΣΥΣΚΕΨΗ

Θέμα μεταγραφών αναμένεται να συζητηθεί πριν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης θα έχει ιδιαίτερη συνομιλία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Πέτρο Κόκκαλη και τον τεχνικό διευθυντή Ίλια Ίβιτς. Πρόθεση της διοίκησης είναι να ενισχυθεί η ομάδα με στόπερ, αμυντικό μέσο και μεσοεπιθετικό. Πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Αν δηλαδή προκριθεί στις «16» του Τσάμπιονς Λιγκ αναμένεται να γίνουν κινήσεις για πρωτοκλασάτα ονόματα. Στη λίστα βρίσκονται οι Σωτήρης Κυργιάκος, Σέζαρ Ντελγκάδο.

Εξάλλου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ θα συζητηθούν τρέχοντα θέματα της ομάδας (οργανωτικά και αγωνιστικά), η πορεία της ομάδας σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ και το νέο σύστημα διάθεσης του ηλεκτρονικού- ονομαστικού εισιτηρίου.