ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ο βαρύς τραυματισμός ενός αστυνομικού και η κατακραυγή της κοινής γνώμης και των μέσων ενημέρωσης για να αποφασίσει επιτέλους το κράτος να παρέμβει στα Ζωνιανά. ΜΕΤΑ το οπερετικό ξεκίνημα μάλιστα, φαίνεται πως χθες είχαμε και τα πρώτα ουσιαστικά αποτελέσματα αφού τα ευρήματα της Αστυνομίας αποδεικνύουν το εκτεταμένο εμπόριο ναρκωτικών αλλά και την εμπλοκή της τοπικής μαφίας στις περίφημες ληστείες των τραπεζικών ΑΤΜ.

ΕΙΝΑΙ προφανές ότι για την εγκληματικότητα αυτή ευθύνεται ένα μικρό μέρος των κατοίκων. Είναι όμως εξίσου προφανές ότι αυτή η μειοψηφία είχε επιβάλει ομερτά στην περιοχή τρομοκρατώντας όποιον τολμούσε να εναντιωθεί- ακόμα και αστυνομικούς.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα καθεστώς που βέβαια δεν είναι συμβατό με τη Δημοκρατία και δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Αυτό όμως έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

ΠΡΩΤΟΝ, ότι η παρουσία της Αστυνομίας δεν θα είναι προσωρινή αλλά θα συνεχιστεί και μετά την αποχώρηση των δημοσιογράφων. Θα είναι μάλιστα ουσιαστική και όχι για τα μάτια με τα απαράδεκτα φαινόμενα συνδιαλλαγής που τόσοι και τόσοι έχουν καταγγείλει.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ότι θα δοθεί τέλος στην πολιτική ανοχή- αν όχι προστασίατων νονών του εγκλήματος από μεγαλοπαράγοντες της περιοχής. Ανοχή που είχε ως αποτέλεσμα ελάχιστοι να συλλαμβάνονται και ακόμα λιγότεροι να καταδικάζονται σε σοβαρές ποινές.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως τα συμπεράσματα αυτά δεν αφορούν μόνο τα Ζωνιανά. Σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό αφορούν όλη την Ελλάδα καθώς τα τελευταία ιδίως χρόνια σε πολλές περιοχές επικρατεί ανομία που από μόνη της γεννά την εγκληματικότητα.

ΜΕ ευθύνη της κυβέρνησης η ΕΛ.ΑΣ. έχει εμπλακεί σε μια πολιτική διελκυστίνδα με πολιτικά κόμματα και νεολαίες παραμελώντας το βασικό της καθήκον- την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ Ζωνιανά υπάρχουν, δυστυχώς, κοντά σε όλους μας!