ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ της CosmΟΤΕ από τον ΟΤΕ αναμένεται να αποφασίσει σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.

Αν και επισήμως από τον ΟΤΕ δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα προς συζήτηση θέματα, η συγχώνευση αναμένεται να είναι το βασικό θέμα στη σημερινή συνεδρίαση. Στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ αποφασίστηκε η έκδοση προνομιούχων μετοχών, οι οποίες αποτελούν ουσιαστικά το «κρυφό χαρτί» για να προχωρήσει η αμφισβητήσιμη από πολλούς απορρόφηση της CosmΟΤΕ.

Αποχή της Fidelity

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ο μέτοχος Fidelity κατέθεσε αίτηση παροχής πληροφοριών, θέτοντας τέσσερα ερωτήματα εγγράφως, που αφορούσαν τις προνομιούχες μετοχές. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγής Βουρλούμης αρνήθηκε να παράσχει τις αιτούμενες πληροφορίες στη Fidelity, καθώς, όπως δήλωσε, δεν προκύπτει η απαιτούμενη από τον νόμο χρησιμότητά τους, με αποτέλεσμα η Fidelity να δηλώσει ότι απέχει από την ψηφοφορία.

Η χθεσινή γενική συνέλευση του ΟΤΕ αποφάσισε ακόμα την αγορά ιδίων μετοχών μέχρι του ποσοστού του ενός δεκάτου (1/10) επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, με ανώτατη τιμή αγοράς τα 35 ευρώ και κατώτατη τα 15 ευρώ και την αλλαγή του άρθρου 8 που αφορά το διοικητικό συμβούλιο και που ανοίγει τον δρόμο για την τοποθέτηση μέλους του δεύτερου μεγάλου μετόχου του ΟΤΕ, της ΜΙG, στη διοίκηση του Οργανισμού.