ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ από τα 70 λεπτά το λίτρο έχει φτάσει σε Αττική και Θεσσαλονίκη η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ μέχρι και 73 λεπτά πωλείται στην επαρχία.

Τις τελευταίες ημέρες, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται προς 69-69,5 λεπτά το λίτρο, αλλά μετά και το νέο χθεσινό ρεκόρ των διεθνών τιμών του μαύρου χρυσού, που άγγιξε τα 97 δολάρια το βαρέλι, οι ειδικοί της αγοράς περιμένουν και νέες ανατιμήσεις από Δευτέρα. Αναμένεται να φτάσει τα 72 λεπτά το λίτρο σε Αττική – Θεσσαλονίκη και στα 75-77 λεπτά το λίτρο στην επαρχία.

Από την έναρξη της χειμερινής περιόδου το πετρέλαιο θέρμανσης έχει αυξηθεί τουλάχιστον 13% κατά μέσον όρο. Σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται τουλάχιστον 15 λεπτά ακριβότερα. Το ποσοστό της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στο 25% σε σχέση με πέρυσι, οπότε και κόστιζε 54 λεπτά το λίτρο, ενώ τα επίπεδα στα οποία βρίσκεται σήμερα, αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών.

Στο μεταξύ άλμα δύο δολαρίων το βαρέλι πραγματοποίησε χθες το πετρέλαιο που σημείωσε νέο ρεκόρ φτάνοντας τα 96,85 δολάρια, ενώ σε ύψη- ρεκόρ εκτοξεύτηκε και η τιμή του χρυσού που διαμορφώθηκε στα 826,40 δολάρια η ουγγιά.