179,5

ντεσιμπέλ είναι το παγκόσμιο ρεκόρ στους διαγωνισμούς dΒ Drag Racing, όπου μετέχουν αυτοκίνητα με ηχοσυστήματα ισχύος άνω των 30.000 Βατ! Νικητής είναι όποιος φτάσει τα υψηλότερα επίπεδα ήχου για τουλάχιστον 30”, χωρίς να σπάσουν τα κρύσταλλα, γι΄ αυτό και σε πολλά από τα μοντέλα είναι θωρακισμένα.

50

χρόνια ευδόκιμης θητείας συμπλήρωσε το Τrabant. Το ανατολικογερμανικό μοντέλο διαθέτει πλαστικό αμάξωμα και η πρώτη έκδοση εφοδιαζόταν με αερόψυκτο κινητήρα 18 ίππων, ενώ έπιανε τα 90 χλμ./ώρα τελική. Σταμάτησε να παράγεται στις 30 Απριλίου 1991 και αφού είχαν κατασκευαστεί προηγουμένως 3.051.485 τέτοια αυτοκίνητα.

4

αστέρια απέσπασε το νέο Smart Fortwo στις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Εuro-ΝCΑΡ, δηλαδή ένα περισσότερο από το προηγούμενο μοντέλο. Στην προστασία των πεζών κέρδισε το διθέσιο μίνι δύο αστέρια, ενώ δεν έγινε αξιολόγηση της προστασίας των παιδιών επιβατών, επειδή δεν υπάρχουν πίσω καθίσματα.

Οι αναγνώστες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το Αuto ΝΕΑ ή να μας στείλουν πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες φωτογραφίες με θέμα το αυτοκίνητο μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική διεύθυνση: autonea@tanea.gr ή να στείλουν επιστολή στη διεύθυνση Μιχαλακοπούλου 80, Τ.Κ. 115 28 Αθήνα με την επισήμανση «Για Αuto ΝΕΑ»