ΛΑΡΙΣΑ. Κλώτσησαν τις ευκαιρίες Λάρισα και SΚΟDΑ Ξάνθη και έμειναν στο 0-0. Ο Μπακαγιόκο και ο Πόι δεν κατάφεραν να νικήσουν τους Τούρινα και Κοτσόλη (που απέκρουσε και πέναλτι) και οι δύο ομάδες περιορίστηκαν στο (ελάχιστο) κέρδος τού ενός βαθμού.

Στο πρώτο μισό του αγώνα, η Λάρισα προσπάθησε με βαθιές μπαλιές να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι, βλέποντας ότι οι αντίπαλοί τους πρόσεχαν ιδιαίτερα τα μετόπισθεν, έχοντας αρκετούς παίκτες σε άμυνα και μεσαία γραμμή, βρήκαν αυτή τη λύση και έφτασαν μάλιστα μια ανάσα από το γκολ μόλις στο 11΄, όταν και απώλεσαν την πιο σημαντική ευκαιρία. Ο Μπακαγιόκο βγήκε μόνος του απέναντι στον Τούρινα, έκανε το κοντρόλ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν και το πιο ιδανικό και έδωσε τη δυνατότητα στον τερματοφύλακα της Ξάνθης να αποκρούσει με τα πόδια.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Φωτάκης πραγματοποίησε καλό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά δεν βρήκε τον στόχο (άουτ).

Η Ξάνθη, όπως προαναφέρθηκε, είχε την προσοχή της στη φρούρηση της εστίας της, αλλά προσπάθησε να βγει και στην αντεπίθεση, με κύριο εκφραστή τον Αργεντινό Μάριο Πόι. Στο 5΄ έκανε την κεφαλιά- άουτ, ενώ στο 27΄ ο Νταμπίζας μπόρεσε να κάνει το τάκλινγκ και να σταματήσει την προσπάθειά του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη ήταν αυτή που έχασε από νωρίς τη μεγάλη ευκαιρία και μάλιστα από τα 11 μέτρα. Πολύ νωρίς, μόλις στο 49΄ ο Βενετίδης ανέτρεψε στην περιοχή της Λάρισας τον Πόι και ο διαιτητής Παμπορίδης υπέδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Την ευθύνη του σουτ ανέλαβε ο Πόι, αλλά ο Κοτσόλης απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε την εστία του ανέπαφη. Στην αντεπίθεση η Λάρισα έγινε ιδιαίτερα απειλητική, αλλά ο Μπακαγιόκιο νικήθηκε για μια ακόμη φορά από τον Τούρινα, αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση.

Ο Δώνης έβαλε στο ματς και τους Μπουκουβάλα, Λαμπρόπουλο για να τονώσει τη μεσαία του γραμμή, αλλά την εστία της Ξάνθης την απείλησε τελικά ένας… αμυντικός. Στο 71΄ ο Στέλιος Βενετίδης έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια το σουτ του Κλέιτον ήταν άστοχο.

«Οι παίκτες μου ήταν στενοχωρημένοι στα αποδυτήρια, αφού μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, την οποία τη θέλαμε και αν και μας δόθηκε η ευκαιρία, δεν μπορέσαμε να την αξιοποιήσουμε», δήλωσε ο Νίκος Κεχαγιάς, ενώ ο Γιώργος Δώνης τόνισε: «Μετά το ματς αυτό είμαστε προβληματισμένοι, γιατί η ομάδα έχει πολύ καιρό να νικήσει στο Αλκαζάρ. Πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το έμψυχο υλικό εν όψει των αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη».