ΙΝFΟ

Ο σαξοφωνίστας Chico Freeman εμφανίζεται απόψε στο Κλειστό Γήπεδο ΧΑΝΘ (εισιτήρια 35, 25 και 20 ευρώ για φοιτητές και σπουδαστές ωδείων)

Έναν σημαντικό καλλιτέχνη της τζαζ, τον σαξοφωνίστα Chico Freeman υποδέχεται το 19ο Εθνο-Τζαζ Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη. Μαζί του επί σκηνής η κυρία του «χάμοντ» Βarbara Dennerlein και ο ντράμερ Ρius Βaschenagel που συμπληρώνει το τρίο. Ο Freeman, συνθέτης και παραγωγός, έχει επιρροές από τα μεγάλα ονόματα της τζαζ και μια σύγχρονη ματιά στην τζαζ που αγαπά και υπηρετεί. Απόψε στο Κλειστό Γήπεδο ΧΑΝΘ (εισιτήρια 35, 25 και 20 ευρώ για φοιτητές και σπουδαστές ωδείων.)

* Πρεμιέρα για τον Φοίβο Δεληβοριά, που «κλείνει» τα Δευτερότριτα στον Ζυγό (Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, ως τις 18 Δεκεμβρίου) με την μουσική παράσταση «Κ-13». Μαζί του, «Κατάλληλοι από 13» είναι ο Βασίλης Πιερρακέας (κιθάρες, τραγούδι, ενορχηστρώσεις, ο Γιώτης Παρασκευαΐδης (κιθάρες, τραγούδι) ο Γιώργος Γιαννόπουλος (πνευστά, κρουστά), ο Δημήτρης Κουζής (βιολί, μαντολίνο), Χρήστος Ζερβός (μπάσο), Γιώργος Καρλής (ντραμς), η Πέννυ Μπαλτατζή τραγούδι, πιάνο η νέα τραγουδοποιός Μάρω Μαρκέλλου. Το σκηνικό είναι της Ελένης Στρούλια. Από τις 21.30. Τιμή εισόδου 15 ευρώ με ποτό (φοιτητικό 10 με ποτό) Κρατήσεις 210-3241.610.

* Η Τάνια Τσανακλίδου συνεχίζει με «ΠαλιέςΑγάπες και Τραγούδια Μεθυσμένα» στο Μετρό (Γκύζη και Κάλβου 83 τηλ 210-6439.089) κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Μαζί της ο Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι), ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα) και ο Παναγιώτης Τσεβάς (ακορντεόν).

* «Τι γυρεύεις στον ύπνο μου πατέρα…» τιτλοφορείταιη μουσική παράσταση του Διονύση Τσακνή που ξεκινάει απόψε στο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη (Σπ. Τρικούπη 34 και Κουντουριώτου, 210-8253.489). Μαζί σε βιντεοσκοπημένες στιγμές ο Γιώργος Κιμούλης και η Ταμίλα Κουλίεβα. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22.00 με είσοδο 20 ευρώ.

* Μουσικές από την Καραϊβική παρουσιάζει ο RankinJohnny κάθε Δευτέρα μετά τις 22.00

στο Ηell΄s Κitchen (Κλεισθένους 13, πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας). Ηχογραφήσεις από Τζαμάικα, ska, rocksteady, calypso κ.λπ.