Αβέβαια, ανασφαλή, άδηλα, αόριστα, ασαφή, αφερέγγυα τα… πράγματα (τα οικονομικά) για την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης αλλά, επειδή- σύμφωνα με την προσφιλή ρήση του καλλιτεχνικού της διευθυντή, Νικηφόρου Παπανδρέου- «το ποδήλατο άμα σταματήσει πέφτει», ο θίασος προγραμματίζει και συνεχίζει με συνολικά δέκα παραγωγές για την ερχόμενη καλλιτεχνική περίοδο.

Το ποσό (180.000 ευρώ) της επιχορήγησης της περσινής περιόδου δεν έφτασε ποτέ και το νέο ποσό για την ερχόμενη περίοδο ουδέποτε ανακοινώθηκε. Πάντως, η «αβέβαιη» έναρξη έγινε ήδη με το «Γυάλινος κόσμος» (στο πλαίσιο των «Δημητρίων» και συνεχίζεται από το Σάββατο 3 Νοεμβρίου) και ακολουθεί στις 4 Δεκεμβρίου το δράμα του Μπράιαν Φρίελ «Μόλι Σουίνι», με τους ίδιους καλλιτεχνικούς συντελεστές: Ερρίκο Μπελιέ για τη μετάφραση, Νίκο Χουρμουζιάδη για τη σκηνοθεσία, Λίλα Καρακώστα για τα σκηνικά. Θα προηγηθεί στις 22 Νοεμβρίου το «Θεσσαλονίκη σε πρώτο πρόσωπο» του Σάκη Σερέφα, που σκηνοθετεί η Κορίνα Χαρίτου. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Ναζίρης, Ελένη Δημοπούλου, Χρήστος Παπαδημητρίου και Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου. Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο λεύκωμα του Χάρη Γιακουμή με παλαιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης και με κείμενα του Σάκη Σερέφα.

Για την 1η Φεβρουαρίου ορίστηκε η πρεμιέρα του νέου έργου (κωμωδία) του Άκη Δήμου «Το βράδυ τρώμε στης Ιοκάστης», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου και σκηνικά του Απόστολου Βέττα. Στις 19 Μαρτίου ακολουθεί το έργο του σύγχρονου Βρετανού συγγραφέα Μάρτιν Κριμπ «Στην εξοχή», ένα περίτεχνο ψυχολογικό θρίλερ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Γλυκερίας Καλαϊτζή.

Ο προγραμματισμός θα ολοκληρωθεί τον Μάιο με έναν κύκλο παραστάσεων υπό τον τίτλο «Νέες ομάδες- Νέα πρόσωπα». Η Δήμητρα Χουμέτη θα ανεβάσει το έργο του Στίβεν Μπέρκοφ «Η κρυφή ζωή της Οφηλίας», η ομάδα σύγχρονου χορού «Αδράστεια» το «Παιχνίδι του χρόνου», η εταιρεία θεάτρου «Χώρος» τον «Απόκοπο» του Μπεργαδ, ενώ τη «Βοσκοπούλα» θα παίξει η θεατρική ομάδα «Κανιγκούντα».