Σε ηλικία 60 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο, έφυγε χθες τα ξηρερώματα από τη ζωή ο Λάκης (Απόστολος) Γκλέζος. Τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, ενώ από τον Απρίλιο είχε χάσει την επαφή με το περιβάλλον. Γεννήθηκε το 1947 και υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μαζί με τον Βασίλη Σιώκο άφησαν εποχή στο κέντρο της άμυνας της θρυλικής ομάδας που δημιούργησε τη δεκαετία του ΄70 ο Νίκος Γουλανδρής.

Ο Γκλέζος ξεκίνησε την καριέρα του στην Προοδευτική και μάλιστα είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου που έγινε διεθνής. Το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών το έκανε στις 12 Μαΐου 1971, στο παιχνίδι με την Ελβετία στη Βέρνη (0-1), για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών. Το 1971 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου. Έκανε λαμπρή καριέρα στη θέση του κεντρικού αμυντικού, κατέκτησε τρεις τίτλους στο πρωτάθλημα (1973, 1974, 1975) και δύο κύπελλα (1973, 1975). Είχε 127 συμμετοχές με την «ερυθρόλευκη» φανέλα στα εφτά χρόνια παρουσίας του στον Πειραιά. Το 1978, σε ηλικία 31 χρόνων, άφησε τον Ολυμπιακό, καθώς η τότε διοίκηση επιθυμούσε να ανανεώσει το ρόστερ μετά από περίοδο αγωνιστικής κάμψης. Τερμάτισε την καριέρα του στην Καλλιθέα. Σημείωσε 7 γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Γκλέζος δραστηριοποιήθηκε σε επιχειρήσεις. Το άνοιγμα που έκανε όμως στην Αλβανία, με τους Γιώργο Δεληκάρη και Δημήτρη Δημητρίου, τον οδήγησε σε οικονομική καταστροφή. Στη συνέχεια διατηρούσε καντίνα στον Αϊ-Γιάννη του Ρέντη. Είχε αποκτήσει δύο κόρες. Η κηδεία του έγινε χθες το απόγευμα στο νεκροταφείο της Λούτσας.