ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

«Δεν έχουμε πει την τελευταία λέξη για Λυμπερόπουλο. Ώς το τέλος της εβδομάδας θα έχει τελειώσει το θέμα είτε θετικά, είτε αρνητικά» είπε ο γενικός διευθυντής της ομάδας Μάρτιν Μπάντερ

Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ είναι γεγονός. Ο Ριβάλντο θα φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα της Ένωσης και μάλλον με το νούμερο 10 για τα επόμενα δύο χρόνια. Την ίδια στιγμή η Νυρεμβέργη επανέρχεται με νέα πρόταση για να αποκτήσει τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Ήταν 29 Μαΐου 1924 όταν πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως και εξελέγη το πρώτο διοικητικό συμβούλιο. Ύστερα από 83 χρόνια η ΑΕΚ πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της, αλλάζοντας το τοπίο στον ποδοσφαιρι- κό χάρτη της Ελλάδας. Φυσικά η μεταγραφή δεν έκλεισε χθες, αλλά από την προηγούμενη Πέμπτη. Ο παίκτης είχε πάρει το συμβόλαιό του, το μελέτησε ο δικηγόρος του, έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις και χθες απλά μπήκαν οι υπογραφές. Ο «Ρίμπο» πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ με τον γιο του, έμεινε περίπου 20΄ και παρουσία του Ντέμη Νικολαΐδη έβαλε την υπογραφή του στο διετές συμβόλαιό του. Απλά η ΑΕΚ συντήρησε το θέμα έξυπνα κρατώντας τον κόσμο σε αγωνία. Άλλωστε ο Βραζιλιάνος έπρεπε να πάρει τα υπόλοιπα χρήματά του την προηγούμενη Παρασκευή από τον Ολυμπιακό. Έτσι, όταν έγινε και αυτό, ήταν ελεύθερος να υπογράψει στην ΑΕΚ. Οι καθαρές αποδοχές του θα ανέρχονται σε 1.280.000 ευρώ και η Εφορία (21% του ποσού αυτού) πληρωμένη. Επίσης υπάρχουν οι όροι ότι σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος θα πάρει επιπλέον 300.000 ευρώ και 200.000 ευρώ αν η ΑΕΚ μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ριβάλντο πρόλαβε χθες την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού έκανε δηλώσεις στο αεροδρόμιο λίγο πριν από την αναχώρησή του για τη Βραζιλία. Στο σάιτ της ομάδας, ο Βραζιλιάνος τόνισε: «Πέρα από το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, στην απόφασή μου έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η Αθήνα είναι μια πόλη, στην οποία η οικογένειά μου είναι ευτυχισμένη. Όταν λοιπόν ξαφνικά προέκυψε ένα απρόβλεπτο συμβάν με την προηγούμενη ομάδα μου, αποφάσισα να δεχτώ την πρόταση της ΑΕΚ, διότι είναι μεγάλη ομάδα με προοπτικές. Έφυγα από μια μεγάλη ομάδα, τον Ολυμπιακό, για να πάω σε μια άλλη μεγάλη ομάδα, την ΑΕΚ.

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο κόσμος θα έχει έναν Ριβάλντο με όρεξη να κερδίζει, να γίνει πρωταθλητής. Οι οπαδοί μπορούν να μείνουν ήσυχοι για το ότι θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου μέσα στο γήπεδο. Οι στόχοι μου είναι να γίνουμε πρωταθλητές και να περάσουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ». ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Η ΑΕΚ δήλωσε ότι δεν πουλά τον Λυμπερόπουλο, ο ίδιος είπε ότι θα μείνει στην ομάδα, αλλά η Νυρεμβέργη δείχνει διατεθειμένη να πάρει τον διεθνή επιθετικό, όπως ανέφερε χθες η «ΟΜΑΔΑ». Αυτό άλλωστε δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ομάδας Μάρτιν Μπάντερ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Νachrichten»: «Δεν έχουμε πει την τελευταία λέξη. Ώς το τέλος της εβδομάδας θα έχει τελειώσει το θέμα είτε θετικά, είτε αρνητικά».

Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που θέλει τον Λυμπερόπουλο στην ομάδα του, απάντησε: «Έχει ακριβώς τα στοιχεία που θέλουμε. Είναι ένας δημιουργικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος επίσης μπορεί να σημειώσει πολλά γκολ». Καταλήγοντας τόνισε ότι απορρίφθηκε και η δεύτερη πρόταση που κατέθεσε η ομάδα του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή την ΑΕΚ με τη Νυρεμβέργη είναι ο μάνατζερ Παύλος Κουτσολιάκος, ο οποίος θα είναι αυτός που θα μεταφέρει τη νέα βελτιωμένη πρόταση της Νυρεμβέργης, που θα ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ ίσως υπάρξει και μεγαλύτερο ποσό από το 1 εκατ. ευρώ στις απολαβές του «Λύμπε».

Ο ΚΙΜ

Στα υπόλοιπα μεταγραφικά ο πρόεδρος της Μπενφίκα Λουίς Φελίπε Βιέιρα, συζήτησε στις ΗΠΑ με τον Ντέμη Νικολαΐδη για το θέμα της παραχώρησης του αναπληρωματικού γκολκίπερ Μορέτο. Οι πληροφορίες όμως λένε ότι ο παράγοντας της Μπενφίκα πρότεινε στον Νικολαΐδη τον βασικό γκολκίπερ της ομάδας του, τον Κιμ, με ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ. Κι αυτό γιατί ο Κιμ θεωρεί ότι έχει κερδίσει ένα έξτρα πριμ το οποίο δεν το δίνει η διοίκηση και ήδη οι δύο πλευρές έχουν ανοίξει… πόλεμο. Γι΄αυτό θέλει να τον παραχωρήσει. Πάντως στον Φερέρ αρέσει περισσότερο ο Μορέτο, που έχει ύψος 1,95, από τον Κιμ, που είναι 1,84.

Ο Ζεράλνο Άλβες αποτελεί τον πρώτο στόχο για τη θέση του στόπερ, αφού μπορεί να αποδεσμευθεί από την ομάδα του με 300.000 ευρώ, ενώ αντίθετα το κόστος της μεταγραφής του Μάρκος Αντόνιο θα ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες απόκτησης του Σιλβέστρε Βαρέλα από την Σπόρτινγκ, ενώ ο αργεντίνικος Τύπος αναφέρει ότι ο Νικολαΐδης θα πάει σύντομα στην Αργεντινή για να συζητήσει τις περιπτώσεις των Νούνιες, Μονταΐνι και Χίρσινγκ.

●●● Σήμερα θα συζητήσει ο Ντέμης Νικολαΐδης με τον Τραϊανό Δέλλα για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του στην ΑΕΚ.