Μπορεί ο Ζοσέ Πεσέιρο να μην έχει υπογράψει ακόμη (τυπικά) το συμβόλαιό του και να μην έχει φορέσει την πράσινη φόρμα, όμως ο σχεδιασμός του νέου Παναθηναϊκού έχει αρχίσει και οι μεταγραφικοί στόχοι εντοπίζονται και βολιδοσκοπούνται. Ο Αρκάντιους Μάλαρτζ της SΚΟDΑ Ξάνθης και ο Γέρζι Ντούντεκ που το καλοκαίρι αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τη Λίβερπουλ, καθώς βρίσκεται στη σκιά του Ρέινα, είναι δύο από τους τερματοφύλακες που είναι ψηλά στην «πράσινη» μεταγραφική λίστα. Οι δύο Πολωνοί τερματοφύλακες έχουν θετικά και αρνητικά και από τις συζητήσεις που θα γίνουν θα διαφανεί ποια περίπτωση θα προχωρήσει. Ο Πιέρ Εμπέντε είναι ο πρώτος επιλαχών για να αποχωρήσει από την Παιανία σε περίπτωση που βρεθεί ο τερματοφύλακας που αναζητεί ο Παναθηναϊκός, αφού ο Γιάσμινκο Βέλιτς εμπιστεύεται περισσότερο τον Μάριο Γκαλίνοβιτς. Είναι γεγονός πάντως, πως τη φετινή περίοδο οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν προβλήματα στη θέση «1» και οι γκέλες τους κόστισαν πολλούς βαθμούς.

ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ

Ο Βέλιτς απουσιάζει στο εξωτερικό ψάχνοντας ποδοσφαιριστές κυρίως από την Ιβηρική χερσόνησο, με την «Ο jogo» να αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός δεν αποκλείεται αν «κλείσει» τον Πεσέιρο να συνδυάσει μαζί και την απόκτηση του Μπαρέτο Ντα Σίλβα Ίμπσον. Η περίπτωση του 23χρονου Βραζιλιάνου της Πόρτο πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολη, ενώ στην Πορτογαλία θεωρούν πως είναι μηδαμινές οι πιθανότητες να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός και τον επιθετικό Αντριάνο, τον οποίο είχε βολιδοσκοπήσει τον Ιανουάριο. Ο Αντριάνο έχει πετύχει πολλά γκολ, πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε στην Πόρτο και είναι εξαιρετικά δύσκολο να φύγει τώρα από εκεί. Άλλη μια περίπτωση που συνδέουν οι Πορτογάλοι με τον Πεσέιρο είναι του μέσου Ζοάο Άλβες. Όπως διέρρευσε από τον Παναθηναϊκό, οι μεταγραφές δεν έχουν κλείσει ακόμη, ενώ οι συζητήσεις με τους παίκτες που θεωρούνται ιδανικοί για τον ΠΑΟ θα μπουν στο τελικό στάδιο μετά την έλευση του προπονητή, που εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα είναι ο Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Ρικάρντο Μπόβιο, που ζήτησε άδεια και αναχώρησε στη Βραζιλία για οικογενειακή του- όπως είπε- υπόθεση, πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ που βλέπει τον ΠΑΟ να επιμένει στα 550.000 που του προσφέρει (πέρυσι 900.000) αναμένεται να επιστρέψει στην Ισπανία. Στον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν ότι το ποσό που του προσφέρουν είναι πολύ υψηλό.

ΤΟ ΑΝΤΙΟ

Στο μεταξύ, χθες το πρωί ανακοινώθηκε και τυπικά το διαζύγιο με τον Βίκτορ Μουνιόθ, ο όποιος θα παραμείνει για να προπονεί την ομάδα μέχρι τις 25 του μηνός. Μετά την τελευταία προπόνηση, δηλαδή την επόμενη Παρασκευή στις 12.00 στην Παιανία, ο Ισπανός προπονητής θα δώσει αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου και θα καταθέσει τις δικές του απόψεις για το τι έφταιξε φέτος στον Παναθηναϊκό. Το σάιτ της UΕFΑ ανέφερε για το «αντίο» του Βαρδινογιάννη στον 50χρονο προπονητή: «Ο Μουνιόθ έχασε τη δουλειά του στον Παναθηναϊκό», ενώ στο κείμενο αναφέρεται ως βασικός λόγος η ήττα στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στη Λάρισα.