«Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι λυπάμαι και βρίσκομαι κοντά στην οικογένεια του αδικοχαμένου. Έχω πει ότι η Ελλάδα είναι χώρα με καταπληκτικούς ανθρώπους όσον αφορά τη φιλοξενία, το πάθος, το δόσιμο, τα συναισθήματά τους, τη σημαία τους, αλλά η βία δεν έχει καμία θέση σε αυτά», είπε ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ με αφορμή τα προχθεσινά επεισόδια στην Παιανία και τον θάνατο του οπαδού, κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στους Θρακομακεδόνες. «Όταν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες είναι λυπηρό και απογοητευτικό, και όλοι που δουλεύουμε σ΄ αυτό τον χώρο πρέπει πρώτα να πηγαίνουμε μπροστά τις ομάδες μας και μετά την κοινωνία. Όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι ο αθλητισμός είναι πράξη συμβιβασμού και δεν έχει να κάνει με τη βία», κατέληξε ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ.

Για την αναβολή της αγωνιστικής ανέφερε: «Είναι πολύ σοβαρό αυτό που συμβαίνει. Ίσως με την αναβολή της αγωνιστικής να κάνουμε καλό και κάποιοι να προβληματιστούν. Αυτό ίσως είναι χρήσιμο γιατί αν κάνουμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, είναι σαν να συμβαίνει ένα ακόμα γεγονός».

Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για το συμβόλαιό μου. Έχω καλή σχέση με τον πρόεδρο και γνωρίζουμε πως ό,τι πούμε θα ισχύσει

Δεν έχουμε χρόνο

Στα αγωνιστικά «δεν υπάρχει χρόνος για να διορθώσουμε το λάθος», είπε ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ, για την περίπτωση που η ΑΕΚ θα έχει απώλειες στις τέσσερις αγωνιστικές που μένουν για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι δεν έχει δώσει καμία λίστα στον πρόεδρο για τους παίκτες που θα φύγουν, υπογράμμισε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για το θέμα του συμβολαίου του και καταλήγοντας μίλησε για τη βία.

Στην ερώτηση αν φοβάται μην επηρεαστεί η ομάδα από τη διακοπή του πρωταθλήματος όπως συνέβη και τα Χριστούγεννα, απάντησε: «Εύχομαι να μη μας επηρεάσει. Είχαμε τέσσερις- πέντε παίκτες εκτός, λόγω Εθνικής. Προσπαθώ να μεταδώσω ξεκάθαρα μηνύματα στους παίκτες μου και εύχομαι να νικήσουμε μέσα από πολλή δουλειά και να δώσουμε καλό θέαμα στο κοινό μας».

Είστε ευχαριστημένος από την αντίδραση των παικτών σας στα μεταγραφικά σενάρια;

«Είναι θέμα υπευθυνότητας και επαγγελματισμού, αλλά είναι λογικό αυτά να βγαίνουν στη δημοσιότητα. Σας έχω πει ότι δεν έχω δώσει καμία λίστα, ούτε στον πρόεδρο ούτε σε άλλον». Για το συμβόλαιό του, είπε: «Έχω επαφές με τον πρόεδρο, αλλά πάντα προτεραιότητα δίνω στην ομάδα, ψάχνω κάθε δυνατή λεπτομέρεια για το καλό και το δικό μου και της ομάδας, αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Έχω καλή σχέση με τον πρόεδρο και γνωρίζουμε πως ό,τι πούμε, θα ισχύσει».