Υποχρεώθηκε να ανασκευάσει την αρχική απόφασή του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με «νομική ντρίμπλα» για το πρόστιμο 1 00.000 ευρώ που είχε επιβάλει στο Μega και αφορούσε τη σκηνή του φιλιού δύο ανδρών στη σειρά «Κλείσε τα μάτια» (6/10/2003). Το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε «αθωώσει» την επίμαχη σκηνή και το ΕΣΡ, μην έχοντας άλλη επιλογή, εναρμονίστηκε με την απόφαση του ΣτΕ. Το ΕΣΡ πάντως εμμένει στο πρόστιμο των 100.000 ευρώ στο κανάλι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδη «είχαν διαπιστώσει χυδαιολογίες στο περιεχόμενο της εκπομπής που υποβαθμίζουν την ποιότητα του προγράμματος και οι οποίες προτρέπουν την παιδική ηλικία και τη νεότητα στη χυδαιότητα». Ο διδάκτωρ Νομικής Βαγγέλης Μάλλιος, από την άλλη, εξήγησε πως «το ΣτΕ εξέτασε τη νομιμότητα της αιτιολογίας του εποπτικού οργάνου και αποφάσισε ότι το ΕΣΡ δεν αιτιολόγησε νόμιμα την απόφασή του από τη στιγμή που συμπεριέλαβε- και συνεπώς συνεκτίμησε- για την επιβολή του προστίμου και την επίμαχη σκηνή. Αν το ΕΣΡ μείωνε το πρόστιμο θα ήταν σαν να παραδεχόταν ότι το φιλί ήταν χυδαιότητα. Εμμένοντας όμως στο πρόστιμο και αφαιρώντας από το αιτιολογικό την επίμαχη σκηνή παραδέχεται ότι το φιλί δεν μπορεί να είναι χυδαίο.

Συνεπώς το ΕΣΡ εκ των υστέρων εναρμονίστηκε με την απόφαση του ΣτΕ. Με την νέα απόφαση του το Ραδιοτηλεοπτικό θεωρεί ότι έγινε παρανόηση αλλά εμμένει στο κείμενο, δηλαδή τους διαλόγους, γι΄ αυτό και διατηρεί το πρόστιμο».

Από την πλευρά του ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παρέπεμπε στην αρχική του τοποθέτηση, ότι δηλαδή για εκείνον «ουδέποτε υπήρχε κάτι επιλήψιμο. Οι βεβιασμένες αποφάσεις υποδηλώνουν αφέλεια και κατά προέκταση αδικία, απέναντι σε μια συγκεκριμένη δουλειά.

Τουτέστιν, πολύ κακό για το τίποτα».