Κάποιοι ενοχλούνται από τον ΣΥΝ και τη στάση του απέναντι στην υπεράσπιση των ατομικών ελευθεριών και κοινωνικών δικαιωμάτων, επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος στην πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε η Κουμουνδούρου από Ν.Δ. και ΛΑΟΣ όσον αφορά τις σχέσεις που διατηρεί με τους κουκουλοφόρους. Ο βουλευτής δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ωστόσο, εμμέσως θέτει εν αμφιβόλω την επανάληψη της συνεργασίας ΣΥΝ και συμμάχων του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ακόμη δεν έχει προκύψει…


Γιατί «όχι» στις κάμερες; Προσβάλλουν τον πολίτη και τις ελευθερίες του. Γιατί η ασφάλεια δεν πρέπει να περιφρονεί τις ατομικές ελευθερίες.

Διαφωνείτε και με τη λελογισμένη χρήση; Μόνο σε εστιασμένα σημεία ειδικού ενδιαφέροντος και με παρούσα, σε κάθε περίπτωση, την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Πώς βλέπετε τα αποτελέσματα της έρευνας μετά το πρόσφατο χτύπημα στην πρεσβεία;

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων. Ποιοι ευθύνονται για τη διάλυση της Αντιτρομοκρατικής;

Η κυβερνητική πολιτική. Έχει ευθύνες ο κ. Πολύδωρας;

Είναι ο πολιτικός προϊστάμενος στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Γιατί διαφωνείτε με την αναθεώρηση του άρθρου 16 για την Παιδεία;

Το ζητούμενο είναι η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης και όχι η άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίησή της. Στα πανεπιστήμια ιδιωτικών συμφερόντων, έστω και μη κερδοσκοπικών ενώσεων, θα είναι παρούσα η λογική της αγοράς και θα ελέγχει το περιεχόμενο της εκπαίδευσης. Και με την αναθεώρηση του άρθρου 24;

Με την προτεινόμενη αναθεώρηση περιορίζεται η προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων, επιβραβεύονται οι καταπατητές, εγκαταλείπεται η αρχή της αειφορίας και υποτάσσεται το περιβάλλον σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που το περιφρονεί και το υποβιβάζει. Οι διαδηλώσεις είναι για τον Συνασπισμό…

Έκφραση του κινήματος των πολιτών και των διεκδικήσεων της κοινωνίας.

Αισθάνεστε επαγγελματίας διαδηλωσάκιας;

Αισθάνομαι και είμαι μέλος της κοινωνίας των πολιτών που δεν εφησυχάζουν, αγωνίζονται και αμφισβητούν. Μετέχω της πολιτικής που εκτιμά, συνυπολογίζει και αξιοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων.

Το αίτημα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές ήταν…

Αναγκαίο. Οι τηλεφωνικές υποκλοπές είναι τεράστιο πολιτικό ζήτημα που δεν πρέπει να μείνει ανεξέταστο. Προσέβαλαν δικαιώματα των πολιτών και την εθνική ανεξαρτησία.

Γιατί η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τον φάκελο των υποκλοπών;

Για τον φόβο των υπερατλαντικών συμμάχων. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες; Υπάρχουν. Στην αποσιώπηση, στην καθυστερημένη δημοσιοποίηση και έρευνα της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη, στους χειρισμούς που έγιναν από την κυβέρνηση όταν πληροφορήθηκε το ζήτημα, στην αρχική μη αξιοποίηση της ΑΔΑΕ, στην άρνηση συνέχισης της έρευνας από τη Βουλή.

Βλέπετε πρόωρες εκλογές; Δεν τις αποκλείω. Με το πρόσχημα… Ως συνήθως, με την επίκληση «εθνικού θέματος».

Θεωρείτε ότι η δημοκρατία μας βάλλεται; Περιορίζεται ο δημόσιος χώρος της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, αποδυναμώνονται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Ποιοι ευνοούνται όταν συνδέουν τον ΣΥΝ με κουκουλοφόρους;

Όσοι ενοχλούνται από τον ΣΥΝ και την αταλάντευτη στάση του για την υπεράσπιση των ατομικών ελευθεριών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Νυν υπέρ πάντων ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα δούμε.

Γιατί πρέπει χάριν των συμμάχων να θυσιαστούν κάποια στελέχη του ΣΥΝ; Ποιος υποστηρίζει ή δέχεται κάτι τέτοιο; Τυχόν σχεδιασμοί και μεθοδεύσεις διανομής ή κατανομής βουλευτικών εδρών αποτελούν σχεδιασμούς επί χάρτου.

Πώς κρίνετε συνολικά τη συνεργασία;

Δεν προέκυψε ακόμα. Θα μπει το κόμμα σας στη Βουλή;

Θα είναι στη Βουλή.

Χρειάζεται όμως να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Η κοινωνική Αριστερά είναι μεγάλη. Σε αυτήν οφείλουμε να απευθυνόμαστε με συγκεκριμένη πολιτική.