Στοιχήματα-ρεκόρ, συνολικής αξίας 2,8 δισ. ευρώ, έπαιξαν πέρυσι στα εννέα καζίνα που λειτουργούν σε όλη τη χώρα οι Έλληνες παίκτες. Από αυτά, περίπου 2 δισ. ευρώ άλλαξαν χέρια, ενώ τα υπόλοιπα κατέληξαν στα ταμεία των «ναών του τζόγου»!


Τα καζίνα ολόκληρη την περασμένη χρονιά επισκέφθηκαν 3,4 εκατομμύρια παίκτες, εκτινάσσοντας τον συνολικό τζίρο στα 711,6 εκατ. ευρώ!

Με τις… επιδόσεις αυτές η Ελλάδα πέρασε πλέον στην τέταρτη ψηλότερη θέση, μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών που διαθέτουν καζίνα. Όπως επισημαίνει εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Καζίνων (ΕΕΚ), οι Έλληνες ξεπέρασαν και τους Ολλανδούς, ενώ οι μόνοι που ευρίσκονται πιο πάνω είναι οι Γάλλοι.

Κατά κεφαλήν

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕΚ, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε κατά κεφαλήν δαπάνη για παίγνια σε καζίνα σε ολόκληρη την Ευρώπη! Αυτό προκύπτει από τον συσχετισμό των ποσών που παίζονται στα καζίνα και τον αριθμό των κατοίκων της Ελλάδας. Σε απόλυτους αριθμούς, κάθε Ελληνας εμφανίζεται να παίζει τον χρόνο σε καζίνα το ποσό των 280 ευρώ!

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2006 τα εννέα καζίνα επισκέφθηκαν περισσότεροι από 3,4 εκατ. παίκτες, ενώ ο κλάδος των καζίνων παρουσίασε άνοδο στα συνολικά ακαθάριστα έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια- σε σχέση με το 2005- της τάξεως του 13%.

Έσοδα Δημοσίου

Τα καθαρά έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τις εισφορές των καζίνων επί των μεικτών εσόδων τους (από τα δικαιώματα επί των εισιτηρίων, από τους δημοτικούς φόρους, από τα τέλη υπέρ ΕΟΤ), ανήλθαν συνολικά σε 257,1 εκατομμύρια ευρώ και ήταν αυξημένα κατά 12% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2005. Στο ποσό αυτό δεν υπολογίζονται οι φόροι της κάθε εταιρείας.