ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ εντυπώσεις από τους τριγμούς που προκαλεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο η υπόθεση την οποία χειρίζεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το καρτέλ στο γάλα, επιχείρησε να διασκεδάσει χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου.

Ο υφυπουργός, σε επιστολή του προς «ΤΑ ΝΕΑ», αρνείται ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχέση του με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα όσον αφορά την κόντρα με την ηγεσία του ΣΕΒ για το καρτέλ στο γάλα. Αφορμή υπήρξε το χθεσινό δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» για τις αιχμές που αφήνει εναντίον του κ. Σιούφα το περιβάλλον του υφυπουργού ότι ο ίδιος σηκώνει όλο το βάρος στην κόντρα με την ηγεσία του ΣΕΒ για το καρτέλ χωρίς να έχει την επαρκή στήριξη του πολιτικού προϊσταμένου του. Ο κ. Παπαθανασίου στην επιστολή του υποστηρίζει ότι οι σχέσεις του με τον κ. Σιούφα είναι «άριστες». Φθάνει μάλιστα στο σημείο να μιλάει ακόμη και εξ ονόματος των… συνεργατών του, διαβεβαιώνοντας ότι κανείς από αυτούς δεν εξέφρασε ποτέ οποιαδήποτε αιχμή εναντίον του υπουργού Ανάπτυξης! Επικαλείται επίσης συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» (28/1/2007), όπου ανέφερε ότι «είναι απόφαση της κυβέρνησης, του υπουργού κ. Σιούφα και δική μου, να σταθούμε στο πλευρό της Επιτροπής Ανταγωνισμού και απέναντι σε όλους αυτούς που επιχειρούν να την πλήξουν σε ηθικό και θεσμικό επίπεδο».

Ωστόσο παρά την προσπάθεια του υφυπουργού να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργούνται από το συγκεκριμένο θέμα, στους διαδρόμους του υπουργείου Ανάπτυξης είναι κοινό μυστικό η δυσαρέσκεια που εκφράζει το περιβάλλον του κ. Παπαθανασίου για τη στάση που έχει τηρήσει μέχρι τώρα ο υπουργός Ανάπτυξης στην κόντρα με την ηγεσία του ΣΕΒ για το καρτέλ στο γάλα. Όπως λένε οι ίδιες πηγές, ο υπουργός δεν έχει παράσχει τη στήριξή του στον υφυπουργό για τις προσωπικές επιθέσεις που έχει δεχθεί μέσω των συνεντεύξεων του πρώην γενικού διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αναφέρεται ακόμη ότι ο κ. Σιούφας δεν πήρε δημοσίως θέση απέναντι στις όλο και πιο συχνές επιθέσεις του κ. Δασκαλόπουλου στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με αποκορύφωμα την τελευταία αναφορά του εις βάρος της ότι «η μόνη συναλλαγή που γνωρίζουν κάποια στελέχη της είναι να αγοράζουν τσιγάρα από το περίπτερο»!