Ο κίνδυνος της μόδας


Μπορεί ως μήνυμα να θεωρείται ελπιδοφόρο αλλά για να αξιοποιηθεί στον βαθμό που χρειάζεται θα πρέπει να αποκτήσει γερές βάσεις. Διότι οι μεγάλοι σύλλογοι ανακάλυψαν καταμεσής της διαδρομής του πρωταθλήματος ότι έχουν στις τάξεις τους και ταλέντα.

Την ώρα που, υποτίθεται ότι, φουντώνει το ενδιαφέρον για την κατάκτηση των στόχων και λίγες ημέρες προτού ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος μας προκύπτουν όλο και περισσότερα νέα παιδιά που φαίνεται πως κερδίζουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους.

Ακόμη κι αν ξεπεράσουμε και το παράδοξο της υπόθεσηςεπειδή συνήθως οι θεωρητικά μικρότερες ομάδες είχαν τον ρόλο της παραγωγής των ταλέντων- θα πρέπει να εντοπίσουμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλη σπουδή.

Γιατί σε όλους μας αρέσει να βλέπουμε νέα παιδιά στις ομάδες και αυτό είναι που επαινούμε στους αγώνες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι για το συγκεκριμένο εγχείρημα απαιτείται και ο κατάλληλος χρόνος.

Την ώρα της κορύφωσης του πολέμου είναι σαφώς πιο δύσκολο να μπουν στην πρώτη γραμμή οι νεοσύλλεκτοι και να μείνουν στα μετόπισθεν οι παλαιές καραβάνες του στρατού.

Γιατί άραγε δεν δόθηκαν οι ευκαιρίες στο πρώτο μισό της διαδρομής ή σε κάποια φιλικά παιχνίδια και αναζητούνται τώρα που υποτίθεται ότι η μάχη δυσκολεύει;

Τα χρειάζεται τα νέα παιδιά το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Αν δεν προσεχθούν, τότε υπάρχει ο κίνδυνος η όλη υπόθεση να εξελιχθεί σε μόδα που δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια.