Περισσότερα χρήματα συγκέντρωσε ο τέως από τη δημοπρασία των Κρίστις παρά απ΄ όσα του επιδικάστηκαν για την απαλλοτρίωση της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.


Αιτία η δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση των ασημικών του Τατοΐου από το εξώδικο Βουλγαράκη, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο έντονων εσωκομματικών επικρίσεων. Η κυβέρνηση, που έως χθες δεν μπορούσε να βρει καν τη λίστα με τα αντικείμενα τα οποία έβγαλε το 1991 από την Ελλάδα ο Γλύξμπουργκ με τη συγκατάθεση Μητσοτάκη, παραμένει έκθετη από τους χειρισμούς του υπουργού Πολιτισμού.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ η επανεμφάνιση της οργανωμένης τρομοκρατίας καίει την κυβέρνηση και οι αρχές ασφαλείας ενεργοποίησαν εκ νέου τους αναλυτές των προκηρύξεων. Η Αντιτρομοκρατική έχει μετρήσει 17 κρυφούς στόχους πίσω από τις γραμμές της προκήρυξης που έστειλε ο Επαναστατικός Αγώνας για τη ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία, ενώ ανησυχεί και για την αφιέρωση που κάνει η οργάνωση στη Χεζμπολάχ. Από τις πρώτες αναλύσεις, εξάλλου, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι έχει να κάνει με έναν νέο συντάκτη προκηρύξεων.

ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ρυθμούς εξακολουθεί να κινείται και ο χώρος της Παιδείας. Οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια επεκτείνονται και είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική περίοδος του Φεβρουαρίου, ενώ η κυβέρνηση δεν φαίνεται να προβληματίζεται ιδιαίτερα από την αναταραχή, καθώς εκτιμά ότι έτσι εξυπηρετούνται οι «μεταρρυθμιστικοί» (και εκλογικοί, για πολλούς…) σχεδιασμοί της. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ γρήγορα σε αυτά τα μέτωπα, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι τουλάχιστον θα καταγράψει νίκες στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής που κήρυξε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης. Όπως ανακοινώθηκε, η Εφορία επιτίθεται συντόμως σε 30 κατηγορίες επαγγελματιών που βρίσκονται στη μαύρη λίστα για φοροδιαφυγή.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, μια νέα διεθνής έρευνα για την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων δείχνει αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου στον εγκέφαλο για τους τακτικούς χρήστες. Στη διάρκεια μιας δεκαετίας, καταλήγει η έρευνα, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου αυξάνεται κατά 40%.