Eντελώς άκομψα προσπαθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός να εκπαραθυρώσει τους μη αρεστούς στην κυβέρνηση, προέδρους αθλητικών ομοσπονδιών. Και παράλληλα, επιδιώκει να φαίνεται πως δεν συμμετέχει στην όλη επιχείρηση, που ουσιαστικά είναι ωμή παρέμβαση και καθοδηγείται από τους δικούς του ανθρώπους.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, απώτερος στόχος ήταν οι κεφαλές των ομοσπονδιών να αποκτήσουν γαλάζια απόχρωση. Στις εκλογές της ΕΟΕ δε, στήριξε τον κ. Κούβελο και όχι τον νυν πρόεδρο, κ. Κυριακού. Και τώρα, φαίνεται πως το δίδυμο Κυριακού- Σεβαστή είναι το πρωταγωνιστικό στην όλη ιστορία. Ο κ. Σεβαστής, πολύ καιρό πριν, ξεκαθάρισε πως για την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου δεν θα στηρίξει τον Έλληνα παράγοντα, αλλά τον Λαμίν Ντιάκ. Αυτό ήταν η αφορμή που αναζητούσαν οι επικεφαλής του αθλητισμού. Θεώρησαν πως ο κ. Σεβαστής σφάλλει και εκθέτει την Ελλάδα. Στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΦΙΠ, κ. Χατζηαθανασίου, βρέθηκε ο άνθρωπος που θα αναλάβει τη δύσκολη αποστολή. Είναι σαφές πως ορισμένες επιτροπές είναι πρόθυμες να κάνουν τα χατίρια του κ. Ορφανού και η ΕΦΙΠ είναι μία από αυτές. Χωρίς καν να εμφανίζεται ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Σκεφθείτε ότι δικοί του άνθρωποι διαρρέουν πως προ καιρού ήταν έτοιμοι να μεσολαβήσουν για να τα βρουν Κυριακού- Σεβαστής!

Ωστόσο, η ατάκα που ακούστηκε τότε ήταν «ούτε μία στο εκατομμύριο να τα βρω με τον Κυριακού»! Έκτοτε, πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα, ακολούθησαν νέες επαφές, προέκυψε σημείο επαφής, αλλά τι ακούστηκε χθες; Πως ο κ. Σεβαστής, ψάχνοντας εναγωνίως ένα στήριγμα, θέλει να συναντήσει τον κ. Κυριακού!

Η περίπτωση του κ. Δημητρόπουλου είναι ολότελα διαφορετική. Διότι εδώ μιλάμε για θέμα που «σέρνεται» εδώ και περίπου οκτώ χρόνια! Και το ερώτημα είναι πώς θα περάσει αυτή η απόφαση και πώς θα ακουστεί στους διεθνείς κύκλους. Γιατί- μην ξεχνάμε- ότι ο πρόεδρος της ΕΓΟ είναι και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Το «καυτό»» ζήτημα με τις τιμωρίες των κ.κ. Σεβαστή – Δημητρόπουλου, προξενεί σοβαρές αναταράξεις στον αθλητισμό. Και αυτές οι άγαρμπες κινήσεις δεν μένουν ασχολίαστες, ειδικά στον χώρο του στίβου, που με 300 προπονητές και κοντά στους 5.000 αθλητές, μόνο αμελητέα ποσότητα δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ κοψε χθες την πίτα της. Ώς εδώ καλά και αυτές τις ημέρες συνηθίζονται τέτοιες εκδηλώσεις. Πού έγινε η κοπή; Σε ταβέρνα στο Καματερό! Γιατί τόσο μακριά; Μπορούσε να επιλεγεί ένα κουτούκι της Νέας Φιλαδέλφειας. Άλλωστε, γήπεδο ο Ντέμης δεν θέλει να κάνει εκεί. Τις πίτες, τουλάχιστον, μπορεί να τις κρατά στην «έδρα» της ΑΕΚ.

ΜΙΑ και μιλάμε για τον Νικολαΐδη. Ιδού το αγαπημένο χόμπι του προέδρου τής ΑΕΚ: ασχολείται παθιασμένα με τη μουσική (όχι πως έχει επηρεαστεί από τη Δέσποινα…), γνωρίζει τα περισσότερα είδη και αν βελτιωθεί στις «μείξεις», τότε θα εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους D.J. της Αττικής. Και όχι μόνο…

ΠΟΙΟ είναι το επίσημο σλόγκαν για το Εuro 2008; Το «Εxpect emotions». Αναφέρεται σε συναισθήματα. Η φράση αποκαλύφθηκε από τους συνδιοργανωτές (Ελβετούς και Αυστριακούς), οι οποίοι εκτιμούν πως τα συναισθήματα στο τουρνουά θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΟΥΕΦΑ, Λαρς- Κρίστερ Όλσον τόνισε χαρακτηριστικά πως «το σλόγκαν περιγράφει ό,τι προσφέρει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Χαρά, απογοήτευση και ένταση μέχρι το τέλος». ΑΠΩΝ από τη χθεσινή προπόνηση του Άρη, ο Κόκε. Αρμοδίως δόθηκε «άρρωστος». Κι όμως, ο εξαιρετικός επιθετικός εθεάθη σε εμπορικό κέντρο του αεροδρομίου να συζητά με τον κόσμο και να κρατά μια… αγκαλιά εφημερίδες. Προφανώς, έγινε καλά σε χρόνο ρεκόρ και είπε να απολαύσει μια λιακάδα που παρέπεμπε σε άνοιξη.