Είχαμε- δεν είχαμε δώσαμε… πανωπροίκι στους Γλύξμπουργκ. Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι δημοπράτες του οίκου Κρίστις στο Λονδίνο όταν έβλεπαν τις τιμές από τα ασημικά και τα άλλα κειμήλια του Γεωργίου Α΄ να πολλαπλασιάζονται σε ελάχιστο χρόνο και τ΄ αντικείμενα να γίνονται ανάρπαστα.


Έλληνες εφοπλιστές, Άγγλοι συλλέκτες και πλούσιοι Ρώσοι που θυμήθηκαν ότι η βασίλισσα Όλγα ήταν Ρωσίδα έσπευσαν να πάρουν όσο όσο τις αυγουλιέρες, τις αλατιέρες και τους ασημένιους δίσκους της. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση καθώς τα συναρμόδια υπουργεία αναζητούν τις λίστες με τα αντικείμενα που έβγαλε με 9 κοντέινερ από τη χώρα ο τέως το 1991. Τα υπουργεία Οικονομίας και Πολιτισμού πετούν το μπαλάκι το ένα στο άλλο ενώ οι τελωνειακοί λένε ότι ο κατάλογος κατά πάσα πιθανότητα έχει πολτοποιηθεί. Μέσα στο γενικό αλαλούμ εμφανίστηκε ο κ. Γ. Παλαιοκρασάς, με την υπογραφή του οποίου έφυγαν τα κειμήλια από τη χώρα, για να πει ότι ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης έκανε «βλακεία» ανακινώντας πάλι το θέμα με εξώδικο.

ΤΟ ΘΕΜΑ της ημέρας ωστόσο είναι η τρομοκρατία που επιστρέφει με απειλές και αποκαλύπτει τους νέους στόχους της. Οι προβλέψεις όλων ότι το χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία έγινε από την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας επιβεβαιώθηκε. Χθες έφθασε η προκήρυξη στην εφημερίδα «Ποντίκι» με την οποία οι τρομοκράτες απειλούν ότι οι επόμενοι στόχοι τους είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βύρων Πολύδωρας, δικαστές και η Βουλή των Ελλήνων.

ΟΣΟ ΓΙΑ το περίφημο ασυμβίβαστο των βουλευτών για το οποίο έγινε πολύς λόγος πριν από 6 χρόνια- όταν θεσπίστηκε με την προηγούμενη αναθεώρηση-, σε λίγο θα αποτελεί ιστορία. Χθες η Βουλή άναψε το πράσινο φως για την κατάργηση του απόλυτου ασυμβίβαστου. Το ΠΑΣΟΚ, όπως στο άρθρο 16 έτσι και σ΄ αυτό το θέμα, δεν κατάφερε να ομονοήσει και εμφανίστηκε με τρεις διαφορετικές απόψεις.

ΠΑΝΤΩΣ ο Πρωθυπουργός απόλαυσε στο Στρασβούργο διακομματικό δείπνο βουλευτών στο οποίο κυριάρχησαν τα ανέκδοτα και οι άφθονες διηγήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του Θόδωρου Πάγκαλου. Η Μαρία Δαμανάκη και η Νόρα Κατσέλη άδραξαν την ευκαιρία για να ρωτήσουν τον Κώστα Καραμανλή πότε θα κάνει εκλογές και εισέπραξαν την απάντηση: «Μη μασάτε». Δηλαδή μην περιμένετε σύντομα εκλογές.