Ο προπονητής των Ρόκετς, Τζεφ Βαν Γκάντι, επιμένει να μη χρησιμοποιεί τον Σπανούλη και εξηγεί στην εφημερίδα «Ηouston Chronicle» τον λόγο, ενώ ο διεθνής γκαρντ συνεχίζει τα παράπονα. Παράλληλα ο τζένεραλ μάνατζερ των Ρόκετς, Κάρολ Ντόουσον, συνιστά στον Σπανούλη υπομονή.

«Έχω υπομονή, αλλά δεν θέλω να μείνω στον πάγκο όλη τη σεζόν» λέει ο Σπανούλης. «Συνήθιζα να παίζω καλή άμυνα, να πιέζω σε όλο το γήπεδο, να παίζω στο πικ εντ ρολ και να δημιουργώ. Τώρα θέλουν από εμένα να γίνω σουτέρ. Είναι σαν να ζητάς από έναν γιατρό να γίνει δικηγόρος. Είναι νωρίς να πω ότι θέλω να φύγω. Δέχομαι όμως αρκετά τηλεφωνήματα, ενώ δέκα εκατομμύρια Έλληνες περιμένουν από εμένα να παίξω και να πετύχω».

Τι απαντάει ο Βαν Γκάντι: «Είναι γνωστό πως το πρωτάθλημα είναι σκληρό και όχι εύκολο για έναν νέο παίκτη. Αυτό που συμβαίνει με τον Βασίλη, είναι αυτό που περίμενα όταν μίλησα μαζί του το καλοκαίρι. Με είχε ανησυχήσει όταν μου είπε: “Το μπάσκετ είναι μπάσκετ” και του είχα απαντήσει: “Όχι, έχω παίξει μπάσκετ, εδώ είναι διαφορετικά”».

Ο Βαν Γκάντι είπε κι άλλα: «Λέει ότι στην πατρίδα του ήταν σαν τον ΜακΓκρέιντι. Μόνο που εδώ έχουμε τον αληθινό ΜακΓκρέιντι. Αισθάνεται ότι τον έχουμε κοροϊδέψει. Ειλικρινά, είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του. Μερικά από αυτά είναι δικαιολογίες. Τα λάθη είναι πολλά, όπως και τα φάουλ, ενώ τα ποσοστά του στα σουτ, χαμηλά. Επειδή δεν χρησιμοποιείται τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν θα παίξει στο μέλλον ή ότι πιστεύουμε πως δεν είναι καλός παίκτης». Η παρέμβαση του Ντόουσον: «Μας αρέσει ο παίκτης που υπογράψαμε. Υπάρχει όμως μια διαδικασία, την οποία πέρασαν ο Νοβίτσκι, αλλά και παίκτες όπως ο Καλντερόν ή ο Αρόγιο. Ακόμα και ο μακαρίτης ο Ντράζεν Πέτροβιτς χρειάστηκε χρόνο. Θέλουμε τον Σπανούλη κοντά μας».